SUA prezintă B-21 Rider, bombardierul ”ideal” în caz de conflict cu China
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube
Noul bombardier B-21 este greu de recunoscut de radar. În plus acesta a fost priectat să transporte atât arme convenționale și nucleare.

Cu un cost care se ridică la suma de 692 de milioane de dolari, noul bombardier B-21 Raider este proiectat și echipat pentru a pătrunde în liniile de apărare aeriană inamice și pentru a efectua atacuri oriunde în lume. Dar nu numai atât: are capacitatea de a transporta atât arme convenționale, cât și nucleare și de a fi greu de recunoscut de radar, relatează Rai News.

Vorbim despre B – 21 Rider, noul bombardier prezentat ieri de Forțele Aeriene ale Statelor Unite.

Sofisticatul avionul de vânătoare este ”aeronava ideală în cazul unui conflict armat cu China”: structura sa și nivelul tehnologic înalt permit, de fapt, să susțină zboruri lungi și are o ”capacitate ucigașă enormă”.

Citește și:

Pentagonul anunţă triplarea arsenalului nuclear al Chinei până în 2035

Arsenalul nuclear chinez este pe cale să se tripleze până în 2035, ajungând la 1.500 de focoase nucleare, a indicat Pentagonul într-un raport difuzat marţi care a subliniat, de asemenea, perfecţionarea constantă a forţelor aeriene chineze,transmite AFP.

Washingtonul a identificat Beijingul drept principala sa provocare militară, iar raportul militar asupra armatei chineze subliniază o creştere atât a forţelor nucleare, cât şi a celor convenţionale.

"Departamentul Apărării estimează că stocul (chinez) de focoase nucleare operaţionale a depăşit 400", se arată în raport. "Dacă China continuă să-şi mărească stocul nuclear în acest ritm, va avea, după toate probabilităţile, un stoc de aproximativ 1.500 de focoase" până în 2035.

Această mărire a arsenalului nuclear chinez ar putea fi o sursă de instabilitate, potrivit generalului Pat Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului.

"Cu cât este mai multă proliferare, cu atât este mai îngrijorătoare, cu atât mai mult destabilizează regiunea", le-a spus el jurnaliştilor marţi.

Acest arsenal este, totuşi, cu mult în urma celui al Statelor Unite şi al Rusiei, care posedă fiecare câteva mii de focoase nucleare... Citește mai mult AICI

Vezi și:

Tensiuni China - SUA. Beijingul spune că o navă americană „a pătruns ilegal” în apele de lângă Insulele Spratly: Ni s-a încălcat grav suveranitatea și securitatea

Armata chineză a spus că a alungat o navă a Statelor Unite care „a pătruns ilegal” în apele din apropierea insulelor Spratly din disputata Marea Chinei de Sud.

„Acțiunile armatei americane au încălcat grav suveranitatea și securitatea Chinei”, a declarat Tian Junli, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Sud al Armatei de Eliberare a Poporului.

Nava americană, USS Chancellorsville, un crucișător cu rachete ghidate, navigase recent prin strâmtoarea Taiwan. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei americane.

China susține că deține aproape toată Marea Chinei de Sud, sub linia cu nouă liniuțe, o linie de demarcație imaginară, despre care o instanță internațională a hotărât în ​​2016 că nu are niciun temei. Beijingul a ignorat această decizie, construind în schimb insule artificiale și extinzând activitățile militare în mare, în spațiile revendicate și de Filipine, Malaezia, Vietnam, Brunei și Taiwan... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel