Data publicării:

SUA: Preşedintele Trump consideră că nu a sosit încă momentul să meargă la Phenian

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp

Preşedintele Donald Trump a apreciat că probabil nu este momentul oportun să îi facă o vizită liderului nord-coreean Kim Jong Un la Phenian, în contextul în care discuţiile dintre SUA şi Coreea de Nord privind arsenalul nuclear al Phenianului se află într-un punct mort, transmite AFP.

"Nu cred că suntem gata pentru asta", a declarat luni, la Casa Albă, preşedintele Donald Trump, adăugând însă că o vizită în Coreea de Nord dar şi posibilitatea unei vizite a liderului nord-coreean în SUA ar putea fi luate în calcul pentru mai târziu.

Rugat să comenteze informaţiile apărute în presa sud-coreeană, conform cărora Kim Jong Un l-ar fi invitat într-un mesaj scris la Phenian, preşedintele Trump a refuzat să confirme sau să infirme aceste informaţii. "Relaţiile noastre sunt foarte bune, dar nu vreau să vorbesc despre asta", a răspuns liderul de la Casa Albă.

Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un de trei ori: în iunie 2018 la Singapore, în februarie 2019 la Hanoi şi în iunie în Zona demilitarizată (DMZ) ce separă cele două Corei.

În pofida anunţului unei relansări iminente a discuţiilor de către cei doi lideri în cadrul celei de-a treia întrevederi, negocierile se află în prezent într-un punct mort.

Începând cu luna iulie, Phenianul a testat de mai multe ori rachete cu rază scurtă de acţiune, lansări pe care autorităţile americane le-au calificat drept "provocări", chiar dacă Donald Trump a adoptat în mod vizibil un ton conciliant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel