Data publicării:

SUA mută nave și avioane militare „mai aproape de Israel” / Portavionul Gerald Ford și crucișătorul Nromandy se deplasează chiar acum în estul Mediteranei

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Statele Unite ale Americii au anunțat că vor trimite portavionul USS Gerald R. Ford „mai aproape de Israel”.

Pentagonul trimite nave și avioane mai aproape de Israel, a anunțat duminică secretarul Apărării, Lloyd Austin, într-o demonstrație majoră de forță, la o zi după ce militanții Hamas au lansat atacuri în sudul Israelului, scrie POLITICO.

E vorba de portavionul USS Gerald R. Ford, crucișătorul USS Normandy și mai multe distrugătoare. Acestea se vor deplasa în Estul Mediteranei, potrivit unui comunicat de presă.

Pe lângă activele marinei, Austin a luat și măsuri pentru a spori escadrilele de avioane de luptă F-35, F-15, F-16 și A-10 ale Forțelor Aeriene ale SUA din regiune.

Mișcările vin ca un răspuns la atacurile Hamas asupra Israelului și urmează unor discuții detaliate cu președintele Joe Biden, potrivit lui Austin. De asemenea, acestea intenționează să „consolideze postura Departamentului Apărării în regiune pentru a susține eforturile regionale de descurajare”.

În plus, DOD va furniza rapid Forțelor de Apărare Israelului echipamente și resurse suplimentare, inclusiv muniție, a spus Austin. 

Biden i-a spus prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu că asistența suplimentară pentru Forțele de Apărare israeliene este acum în drum spre Israel, potrivit unei citiri de la Casa Albă a apelului.

„Președintele și-a exprimat din nou o profundă simpatie pentru toți cei dispăruți, răniți și uciși și a promis sprijinul deplin pentru guvern și poporul Israelului în fața unui atac fără precedent și îngrozitor al teroriștilor Hamas”, potrivit citirii publicate de Casa Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel