SUA, MESAJ TĂIOS către Hezbollah. Europa e direct implicată
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
hezbollah
hezbollah
Se încing spiritele între Statele Unite și organizațiile teroriste. Americanii acuză organizația Hezbollah de transportul și depozitarea armelor și azotatului de amoniu.

SUA a acuzat Organizația teroristă Hezbollah că a depozitat arme și azotat de amoniu în Europa. Acestea ar trebui să fie utilizate ca explozibil pe bătrânul continent cât și în Orientul Mijlociu.

Acuzația a fost făcută de coordonatorul antiterorism al Departamentului de Stat, Nathan Sales, care a cerut țărilor europene să adopte o linie mai dură în ceea ce privește mișcarea politică shiită libaneză susținută de Teheran. Afirmația că Hezbollah mută și depozitează azotat de amoniu în întreaga Europă vine la șase săptămâni după ce un depozit plin de azotat de amoniu a explodat în portul Beirut, devastând capitala libaneză.

UE s-a delimitat parțial de organizația teroristă

În același timp, Uniunea Europeană a desemnat aripa militară a Hezbollah drept grup terorist, dar nu și aripa sa politică, din cauza lipsei de unanimitate pe această temă. Marea Britanie și Germania au numit întreaga organizație drept entitate teroristă la începutul acestui an, iar SUA au făcut lobby pentru ca restul Europei să urmeze exemplul celor două țări, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel