Data publicării:

SUA își redeschide granițele pentru cei vaccinați

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels
SUA își va redeschide granițele pentru călătorii vaccinați, după 20 de luni. 

SUA își redeschide granițele, luni, 8 noiembrie, pentru vizitatorii străini vaccinați cu ambele doze, punând capăt unei interdicții de intrare în țară de 20 de luni, relatează BBC. Interdicția a fost impusă de fostul președinte Donald Trump din cauza pandemiei de COVID-19.

Interdicția a afectat cetățenii non-americani din peste 30 de țări, inclusiv din Marea Britanie și statele UE, separând familii și blocând turismul. Companiile aeriene se așteaptă la un aflux de vizitatori, deoarece restricțiile sunt ridicate pentru cei care sunt complet vaccinați, sunt supuși testării și urmăririi contactelor.

Creștere incredibilă a rezervărilor

„Se simte bine, se simte bine!” Jerome Thomann, șeful agenției de turism Jetset Voyages din Paris, a declarat agenției de presă Reuters, spunând că echipa a sa a înregistrat o „creștere incredibilă” a rezervărilor.

În efortul de a opri răspândirea coronavirusului, granițele SUA au fost inițial închise pentru călătorii din China la începutul anului 2020. Restricțiile au fost apoi extinse și în alte țări. Regulile interziceau intrarea majorității cetățenilor non-americani care au fost în Marea Britanie și în alte țări europene, precum și în China, India, Africa de Sud, Iran și Brazilia.

Conform noilor reguli, călătorii străini vor trebui să prezinte dovada vaccinării înainte de a zbura, să obțină un rezultat negativ al testului COVID-19 în termen de trei zile de la călătorie și să-și transmită informațiile de contact. Nu este implicată și măsura carantinei. 

Familii despărțite de măsurile COVID-19

Alison Henry, o britanică în vârstă de 63 de ani, a declarat agenției de presă AFP: „A fost atât de greu – vreau doar să-mi văd fiul”. Henry, din Cheshire, plănuiește să zboare luni la New York pentru a-și vedea fiul pentru prima dată în 20 de luni.

Granițele terestre ale SUA cu vecinii Canada și Mexic se vor redeschide pentru cei complet vaccinați. Afacerile din orașele de-a lungul graniței cu Mexic speră să aibă un impuls după ce s-au luptat cu restricțiile.

United Airlines spune că se așteaptă la o creștere cu 50% a numărului de pasageri internaționali care sosesc, în timp ce directorul executiv al Delta, Ed Bastian, a avertizat călătorii că vor aștepta la cozi.

Bastian a spus: "Va fi puțin haos la început. Vă asigur că vor fi rânduri, din păcate."

UE a recomandat permiterea intrării călătorilor americani în spațiul european în iunie, în timp ce vizitatorii din SUA au putut călători în Marea Britanie din 28 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel