Data publicării:

SUA e dispusă să ajute militar Israelul, dar recunoaște că e într-o situație politică internă extrem de dificilă

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Statele Unite şi Israelul au avut sâmbătă o "discuţie aprofundată" despre nevoile de ajutor militar ale statului evreu în faţa ofensivei Hamas, a afirmat un înalt responsabil al Casei Albe, notează Agerpres, care citează AFP.

El a indicat că un anunţ din partea americană este posibil chiar de duminică, dar a recunoscut că executivul se confruntă cu o situaţie parlamentară complicată, deoarece una dintre camerele Congresului este paralizată după demiterea liderului său republican: "Probabil că există un rol de jucat aici pentru Congres, dar, fără -Speaker-ul- Camerei Reprezentanţilor, este o situaţie fără precedent pe care va trebui să o gestionăm".

Pe de altă parte, "este prea devreme să spunem" dacă Iranul este "direct implicat" în ofensiva lansată de Hamas împotriva Israelului, iar Statele Unite nu au "nicio indicaţie" în acest sens deocamdată, a mai declarat înaltul responsabil.

El a adăugat, totuşi, că "nu există nicio îndoială" că Hamas este "finanţat, echipat şi înarmat", printre altele, de către regimul de la Teheran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel