Data publicării:

SUA dau asigurări că Israelul încearcă să nu ucidă civili în Gaza. „Nu sunt multe armate moderne care fac asta”

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby. Sursa Foto: Agerpres
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby. Sursa Foto: Agerpres
Casa Albă a anunţat că Israelul face tot posibilul pentru a reduce numărul de civili uciși în Gaza.

Casa Albă a anunţat că Israelul face tot posibilul pentru a reduce numărul de victime civile în Gaza, după ce conflictul a fost reluat după o încetare a focului de o săptămână. Declaraţia vine în contextul în care comunitatea internaţională îşi exprimă tot mai mult îngrijorarea pentru protecţia civililor palestinieni, conform Agerpres.

“Am observat că au ţinut cont de mesajele noastre de a încerca să limiteze pierderile în rândul civililor”, a spus pentru ABC John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.

Israelul atacă cât se poate de precis

 

El a adăugat că armata israeliană şi-a continuat ofensiva în nordul Gaza “într-un mod mai restrâns şi exact”, precizând că în ultimele două zile, Israelul a postat online o hartă cu locurile unde civilii se pot refugia de lupte.

“Nu sunt multe armate moderne care să facă asta”, a mai afirmat Kirby. “Ei depun eforturi”, a subliniat el.

Israelul a declanşat o operaţiune militară amplă în Fâşia Gaza pentru a distruge gruparea Hamas, care domină acest teritoriu, după atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, care a provocat 1.200 de morţi şi luarea a 240 de ostatici.

Autoritățile din Gaza spun că există peste 15.000 de morți

 

Duminică, Ministerul Sănătăţii din Gaza a raportat că acţiunile militare şi bombardamentele israeliene au cauzat 15.523 de morţi şi 41.316 de răniţi, majoritatea civili, în enclava palestiniană.

“Prea mulţi palestinieni nevinovaţi au fost ucişi”, a declarat sâmbătă vicepreşedinta americană Kamala Harris, la summitul pentru climă COP28 din Dubai, exprimându-şi alarma faţă de imaginile “devastatoare” din Gaza şi solicitând Israelului să “facă mai mult pentru a proteja civilii nevinovaţi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel