SUA: cu Musk la cârma Twitter, republicanii câștigă adepți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Cei mai proeminenți membri ai Partidului Republican din Congresul SUA au câștigat zeci de mii de urmăritori pe Twitter după achiziția platformei de către Elon Musk. 

Cu Elon Musk la cârma Twitter, republicanii câștigă adepți. Aceasta este ceea ce reiese dintr-o analiză a ziarului Washington Post, citat de Agenzia Nova.

Senatorii democrați Elizabeth Warren și Bernie Sanders au pierdut aproape 100 de ”adepți” de la preluarea lui Musk, la fel ca și reprezentantul Californiei Adam Schiff. Liderii republicani precum Marjorie Taylor Greene și Jim Jordan au câștigat fiecare peste 300 de adepți.

Nu este clar câte dintre acestea sunt conturi false, dar tendința pare să sugereze că zeci de mii de utilizatori ”liberali” abandonează rețeaua socială, asta în timp ce se observă revenirea în masă a utilizatorilor de internet conservatori. În medie, politicienii republicani au cu 8 adepți mai mulți decât acum trei săptămâni.

Musk a cumpărat Twitter luna trecută pentru 44 de miliarde de dolari cu promisiunea unei mai mari libertăți de exprimare pe platformă. Miliardarul născut în Africa de Sud și-a concediat și aproximativ jumătate din personalul său, păstrând doar acei angajați care au acceptat în mod explicit condițiile de muncă mai dure și noile politici Twitter.

În ultimele zile, după un sondaj în rândul utilizatorilor, el a eliminat și interdicția care era în vigoare de aproape doi ani asupra fostului președinte Donald Trump , care însă nu a revenit încă activ pe ceea ce a fost de ani de zile platforma sa socială preferată.

 

Citește și:

Grupul lui Musk vrea să împiedice ”roboții ucigași” să distrugă umanitatea: "Nu avem prea mult timp să acţionăm”

Lansat în 2014 de academicianul MIT Max Tegmark și înființat în capitala Belgiei în urmă cu câțiva ani pentru a lucra îndeaproape cu instituțiile, sarcina principală a Future of Life Institute este de a face față ”riscurilor existențiale”, adică evenimentelor capabile să distrugă sau să condamne omenirea, cauzate de noile tehnologii.

Grupul militează pentru crearea unei legi internaționale privind slaughterbots, numite și ”sisteme de arme autonome letale” sau ”roboți ucigași”, arme care folosesc inteligența artificială pentru a identifica, selecta și ucide ținte umane fără intervenția oamenilor.

Deși aceste arme par futuriste, rapoartele despre utilizarea lor încep să se înmulțească. Mai multe națiuni dezvoltă în prezent arme autonome letale, inclusiv Statele Unite, China, Rusia și Israel. Unele sisteme au fost deja implementate, cum ar fi turnurile de frontieră construite de producătorul sud-coreean de arme Dodaam Systems.

"Armele letale autonome amenință să devină a treia revoluție a războiului. Odată dezvoltate, ele vor permite ca toate conflictele armate să fie purtate la o scară mai mare", se arată într-o scrisoare trimisă de institutul de la Națiunile Unite. 

Ar putea fi arme ale terorii, arme pe care despoții și teroriștii le vor folosi împotriva populațiilor nevinovate și arme sparte pentru a se comporta în moduri nedorite”, continuă textul.

"Nu avem prea mult timp să acţionăm. Odată deschisă această cutie a Pandorei, va fi dificil să se închidă. Prin urmare, implorăm Înaltele Părţi Contractante să găsească o modalitate de a ne proteja pe toţi de aceste pericole... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel