SUA condamnă ororile din Bucha, oraşul de lângă Kiev plin de cadavre torturate şi gropi comune
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook The White House
Facebook The White House
Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a condamnat ororile şi atrocităţile din Bucha, oraş ucrainean din periferia Kievului. 

"Poate că vă amintiţi că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este, aţi văzut ce s-a întâmplat în Bucha, aceste lucruri îi garantează... că este criminal de război", a afirmat Joseph Biden, conform cotidianului The Washington Post şi postului de televiziune Sky News.

"Trebuie să adunăm dovezi, trebuie să continuăm să oferim Ucrainei armele de care au nevoie pentru a continua să lupte, trebuie să obţinem toate detaliile pentru a organiza un proces pentru crime de război. Acest tip este brutal. Ceea ce s-a întâmplat în Bucha este revoltător şi a văzut toată lumea. Cred că este o crimă de război. Trebuie tras la răspundere", a subliniat Joseph Biden.

Întrebat de jurnalişti care va fi reacţia Washingtonului, Biden a răspuns: "Încercăm să aplicăm noi sancţiuni".

Preşedinţia Rusiei a respins categoric, luni, acuzaţiile privind atrocităţile comise în orăşelul Bucha, situat la periferia Kievului, şi a anunţat propria investigaţie în acest caz, pe care îl consideră un nou efort de discreditare a armatei ruse. "Respingem categoric toate acuzaţiile", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro, subliniind că Ministerul Apărării de la Moscova a depistat indicii privid "falsificarea imaginilor".

Ministerul de Interne de la Kiev acuză armata rusă de uciderea a sute de civili în orăşelul Bucha. Cadavrele au fost descoperite după retragerea trupelor ruse din această zonă, scrie Mediafax.

Mai mulţi bărbaţi, torturaţi şi ucişi în subsolul unei tabere de vacanţă

Cinci cadavre au fost găsite în subsolul clădirii unei tabere de vacanță pentru copii din orașul Bucha, la periferia Kievului. Oficialii ucraineni au declarat că soldații ruși i-au torturat și executat pe cei 5 bărbați.

Identitățile bărbaților sunt încă necunoscute, dar unul dintre ei avea asupra sa documente, astfel că familia sa ar trebui să poată fi ușor de localizat, anunță Sky News.

De altfel, ziariștii Sky News s-a aflat luni printre jurnaliștii care au urmărit cum cadavrele, găsite în urmă cu două zile, au fost scoase la suprafață.
Mâinile a patru dintre bărbați erau legate la spate, iar unul fusese împușcat în piept de 5 ori, potrivit lui Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean. Acesta a spus că un alt bărbat a fost lovit cu o pușcă în cap, iar ceilalți trei au fost împușcați.

Serghei Matiyk, un oficial implicat în recuperarea și îngroparea cadavrelor din Bucha, a declarat că aproximativ 300 de trupuri ale unor civili au fost adunate de când forțele rusești au luat cu asalt acest oraș. El a spus că majoritatea victimelor erau bărbați, dar crede că în jur de 30% au fost femei și copii.

El a avertizat că se așteaptă să fie găsite mai multe trupuri pe măsură ce forțele ucrainene caută în clădirile evacuate.

Trupele rusești s-au retras din orașul Bucha în urmă cu câteva zile, dar dezastrul pe care l-au lăsat în urmă a șocat lumea, forțele rusești fiind acuzate de crime de război.

Rusia neagă că a ucis civili ucraineni la Bucha, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel