Data actualizării:
Data publicării:

Brioșe cu ciocolată, retrase de la vânzare. Aveau în ele SÂRMĂ

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
FDA / SUA. Brioșe contaminate cu bucăți mici de sârmă au fost rechemate de comercianți
FDA / SUA. Brioșe contaminate cu bucăți mici de sârmă au fost rechemate de comercianți
Au fot rechemate în magazine produse de patiserie contaminate cu particule de sârmă dintr-o plasă metalică. 

O gamă de brioșe cu ciocolată este rechemată de comercianții din opt state din SUA, deoarece pot conține fragmente minuscule de sârmă din plasă metalică, scrie BBC

Oamenilor li s-a transmis să nu mănânce produsele Tastykake cu pachețele multiple, care erau la vânzare în peste 500 de magazine Walmart. Compania care produce prăjiturile, Flowers Foods, una dintre cele mai mari mărci de panificație din SUA, spune că a decis să recheme produsele după ce un vânzător a avertizat că ar putea fi contaminate.

Până acum, nu au fost raportate persoane rănite. 

Prăjiturile cu sârmă, scose de pe rafturi

Prăjiturile cu pachețele multiple au fost scoase de pe rafturi ca „măsură de precauție”, a declarat producătorul într-o declarație pe site-ul FDA (Food and Drug Administration).

Cumpărătorilor li s-a transmis că prăjiturile ar trebui să le arunce sau să le returneze pentru rambursare. Produsele au fost distribuite în Delware, Maryland, New Jersey, New York, Pennsylvania, Virginia, Washington DC și West Virginia.

Alte patru feluri de desert au fost retrase. Acestea includ brioșe cu ciocolată, brioșe cu ciocolată umplute cu cremă, brioșe cu ciocolată umplute cu cremă de unt și alte pachețele vândute individual. Produsele au termen de valabilitate între 14 decembrie până la 21 decembrie.

Un colorant va fi INTERZIS în UE

Un colorant folosit la guma de mestecat, produse de patiserie, suplimente alimentare, supe și bulion va fi interzis în UE începând din 2021. Este vorba despre dioxidul de titan, transmite Mediafax.

Statele membre au aprobat vineri propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022.

Dioxidul de titan are rol de colorant în mai multe produse precum guma de mestecat, diverse produse de patiserie, suplimente alimentare, supe și bulionuri.

Siguranța alimentelor noastre și sănătatea consumatorilor noștri nu sunt negociabile. În prezent, acționăm decisiv împreună cu statele membre, pe baza unor date științifice solide, pentru a elimina un risc legat de o substanță chimică utilizată în alimente.”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel