SUA avertizează India, înainte de vizita lui Vladmir Putin la New Delhi: "Nu e momentul pentru afaceri cu Rusia"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Washingtonul a avertizat vineri autorităţile de la New Delhi, înaintea unei vizite pe care preşedintele rus, Vladimir Putin, o va efectua în capitala Indiei. Americanii au atras atenția  că, în prezent, climatul de tensiuni pe plan internaţional cu Rusia nu este propice pentru a face afaceri cu Moscova.

"Am spus deja că acum nu este momentul potrivit pentru afaceri cu Rusia", a transmis purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf, întrebată despre vizita liderului de la Kremlin la New Delhi, programată pentru săptămâna viitoare.

"Bineînţeles, am transmis (acest mesaj) aliaţilor şi partenerilor noştri la nivel internaţional", a afirmat oficialul american, al cărui Executiv întreţine relaţii reci cu Moscova, în principal din cauza crizei din Ucraina.

Potrivit unor oficiali indieni, prima vizită a preşedintelui Putin după venirea la putere, în mai, a premierului indian Narendra Modi este menită să intensifice schimburile comerciale ruso-indiene, limitate la 10 miliarde de dolari pe an.

Vladimir Putin şi Narendra Modi ar urma să semneze în jur de 15 acorduri comerciale.

"Există mai multe zvonuri privind aceste contracte comerciale, vom vedea cum va evolua situaţia", a adăugat Marie Harf, conform Mediafax.

Citește și: Culise: Putin, lui Erdogan: M-am săturat până în gât de bulgari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel