SUA, avertisment de călătorie în Taiwan. Taipeiul spune că „fiecare țară are propriile standarde pentru astfel de alerte“
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Stattele Unite ale Americii au crescut avertismentul de călătorie în Taiwan la nivelul 2, din cauza răspândirii SARS-CoV-2.

Răspunzând la știrea că SUA și-au ridicat avertismentul de călătorie pentru Taiwan la nivelul 2, ministrul de externe Joseph Wu (吳釗燮) a declarat miercuri, 4 mai 2022, că fiecare țară are propriile standarde pentru astfel de avertismente și că numărul cazurilor Omicron a crescut în Taiwan.

Wu a spus că avertismentul de călătorie actualizat nu îi împiedică pe cetățenii americani să vină în Taiwan, ci doar le cere să acorde o atenție deosebită situației pandemice din țară atunci când călătoresc, conform CNA.

Actualizările recente de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA au plasat țările fie la Nivelul 1 („risc scăzut”), fie la Nivelul 2 („risc moderat”), fie la Nivelul 3 („risc ridicat”).

Actualizarea statutului Taiwanului înseamnă că autoritățile americane nu recomandă cetățenilor să călătorească acolo pentru a petrece timpul liber liber. Alte patru țări au fost mutate la nivelul 2, inclusiv Antigua și Barbuda, Belize, Mexic și Iran, conform CNN.

Totuși, CDC listează China ca o țară de Nivel 1, cu „risc scăzut”, conform Taiwan News.

China, întâlnire de urgență privind invadarea Taiwanului. S-a discutat despre rezistența în fața „sancțiunilor americane“

China a organizat o întâlnire de urgență cu bănci interne și străine pentru a vedea cum ar putea proteja activele Beijingului de peste mări de sancțiunile impuse de SUA și aliați în cazul în care ar întreprinde acțiuni militare similare cu invazia Rusiei în Ucraina, a raportat Financial Times.

În timp ce conducerea chineză a menținut un sprijin puternic pentru Rusia pe fondul războiului său împotriva Ucrainei, băncile și companiile chineze au fost precaute în a face afaceri cu firme rusești, de teamă că ar putea declanșa sancțiuni ale SUA. Oficialii chinezi sunt îngrijorați că aceleași măsuri ar putea fi impuse Beijingului dacă ar încerca o invazie a Taiwanului.

Pe 22 aprilie a avut loc o întâlnire între oficiali ai băncii centrale și ai ministerului de finanțe al Chinei, alături directori de la zeci de bănci chineze și străine, au declarat surse pentru Financial Times. Ministerul de Finanțe a spus că la întâlnire au fost prezente toate băncile mari interne și străine care desfășoară afaceri în China, se arată în raport (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel