Urmărește emisiunea live
SUA au impus sancțiuni împotriva Mariei Zaharova, Maxim Reșetnikov și a altor 15 ruși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
SUA au impus sancțiuni împotriva Mariei Zaharova, Maxim Reșetnikov și a altor 15 ruși / Foto: Captură video Mid.ru
SUA au impus sancțiuni împotriva Mariei Zaharova, Maxim Reșetnikov și a altor 15 ruși / Foto: Captură video Mid.ru
Statele Unite au impus sancțiuni împotriva Mariei Zaharova, Maxim Reșetnikov și a altor 15 ruși.

Şeful Ministerului Dezvoltării Economice al Rusiei, Maxim Reşetnikov, şeful "Rosgeologia", Serghei Gorkov, şi alţi 15 ruşi au căzut sub noi sancţiuni ale SUA, se arată într-un document publicat joi pe site-ul Trezoreriei SUA, scrie Interfax.

De asemenea, în Lista SDN sunt incluși în special omul de afaceri God Nisanov, șeful Ministerului Construcțiilor din Federația Rusă, Irek Fayzullin, și reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că au fost impuse sancțiuni împotriva omului de afaceri Alexei Mordashov, a membrilor familiei sale și a companiilor controlate de acesta. Potrivit OFAC, pe lângă Mordashov, fiii săi, Nikita și Kirill, precum și Marina Mordashova, sunt sub sancțiuni de astăzi. Lista SDN include și companiile aferente familiei Mordashov - Severstal, Severgroup, Nordgold, Algorithm. Licența de reducere a operațiunilor cu Severstal este valabilă până pe 31 august, cu Nordgold - până la 1 iulie.

„Astăzi, Biroul de Control al Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei a întreprins noi acțiuni menite să slăbească structurile cheie folosite de elita rusă pentru a ascunde și muta bani și pentru a exploata în secret activele de lux din întreaga lume”, a declarat Departamentul de Trezorerie al SUA într-un comunicat de presa.

Mai multe iahturi au intrat și ele sub sancțiunile SUA. Includerea în lista de sancțiuni OFAC - Lista SDN - prevede înghețarea activelor și interzicerea tranzacțiilor cu aceste structuri. Trezoreria SUA a declarat că noile sancțiuni „unesc și mai mult SUA cu partenerii și aliații săi internaționali”.

Viktor Orban a reușit să-l scoată de pe lista sancțiunilor pe Patriarhul Kirill. Al șaselea pachet de sancțiuni, acord în UE

Tot astăzi, reprezentanţii celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene (UE) au aprobat joi un al 6-lea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, care include un embargo petrolier cu anumite scutiri, dar nu prevede înscrierea şefului Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista neagră a celor vizaţi de sancţiuni, informează surse diplomatice citate de AFP şi dpa.

Textul, care a fost convenit în cadrul unei întâlniri a ambasadorilor UE din Luxemburg, trebuie să primească acum acordul scris al fiecărui stat membru în vederea publicării sale, vineri, în Jurnalul Oficial, pentru a permite intrarea în vigoare a măsurilor, a precizat preşedinţia franceză a Consiliului UE, scrie Agerpres. Comisia Europeană a propus includerea pe lista persoanelor sancţionate, cu îngheţarea averilor şi o interdicţie de intrare în UE, a patriarhului Kirill, pentru susţinerea ofensivei ruse, dar Ungaria s-a opus, estimând că este vorba despre o atingere adusă libertăţii religioase.

Budapesta a blocat, de asemenea, un embargo total asupra petrolului rusesc. Sancţiunile UE trebuie adoptate în unanimitate. În cursul unui summit care a avut loc luni la Bruxelles, şefii de stat şi de guvern ai ţărilor din UE au ajuns în cele din urmă la un acord care ar trebui să ducă la reducerea cu 90% a importurilor de petrol rusesc până la sfârşitul anului, pentru a reduce substanţial mijloacele de finanţare a războiul declanşat de Moscova în Ucraina. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel