SUA: Atac armat într-un colegiu din Indiana
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Un tânăr înarmat şi-a pus capăt zilelor într-un colegiu din Indiana, în nordul SUA, după un schimb de focuri cu poliţia care a intervenit pentru a-l neutraliza, relatează media locale, preluate de AFP. 

Incidentul nu s-a soldat cu răniţi în unitatea de învăţământ, care a fost evacuată, au precizat autorităţile locale. Poliţia nu a precizat dacă atacatorul, un adolescent, era un elev al colegiului sau un fost elev al unităţii de învăţământ din Richmond. Potrivit cotidianului local Indianapolis Star, colegiul a fost închis la puţin timp după ora locală 08.00, după o alertă a poliţiei privind prezenţa unui suspect înarmat în apropierea unităţii. După un prim schimb de focuri cu poliţia în exteriorul clădirii, atacatorul a intrat în colegiu, unde au avut loc noi tiruri. Poliţia nu a precizat dacă tânărul a fost rănit înainte de a-şi pune capăt zilelor. 

Atacatorul nu a putut pătrunde în sălile de clasă

Măsurile de închidere au salvat cu siguranţă vieţi, întrucât atacatorul nu a putut pătrunde în sălile de clasă, a estimat şeful poliţiei din Richmond, Jim Branum, citat de cotidian. 

Atacurile în mediul şcolar sunt frecvente în SUA. Pe 14 februarie, un tânăr de 19 ani a ucis 17 persoane în fostul său liceu din Parkland, Florida. Un elev de 17 ani, înarmat cu armele tatălui său, a împuşcat mortal pe 18 mai zece persoane în liceul său din Santa Fe, Texas. Americanii sunt foarte ataşaţi de al doilea amendament din Constituţia SUA, care autorizează portul de armă, şi o treime dintre familii deţin o armă la domiciliu. Însă tragedia de la Parkland a dus la o mobilizare naţională pentru a cere măsuri restrictive pentru achiziţionarea de arme, în special o verificare mai aprofundată a antecedentelor cumpărătorilor.

Vezi şi: Star Wars - The Mandalorian. Care este vedeta serialului

Avertizare meteo. Cod galben, joi seara. Zonele vizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel