SUA aruncă BOMBA. "Dovezi că virusul a fost creat în laboratorul din Wuhan"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
SUA aruncă bomba în scandalul provocat de originea noului coronavirus şi spune că are dovezi că acesta ar proveni din laboratorul din Wuhan. 

SUA au dovezi semnificative că noul tip de coronavirus provine dintr-un laborator din Wuhan, China, dar nu au certitudinea, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul de stat american, Mike Pompeo, relatează AFP.

Întrebat despre afirmaţiile mai multor responsabili americani, care nu coincid asupra acestui subiect-cheie, secretarul de stat a dat asigurări că nu există nicio incoerenţă: Nu avem certitudinea şi există dovezi semnificative că acesta provine din laborator, aceste afirmaţii sunt adevărate, a precizat responsabilul american.

Totodată, el a dat asigurări că SUA vor folosi toate mijloacele de care dispun pentru a încerca să-i repatrieze pe cei doi cetăţeni americani arestaţi în Venezuela şi acuzaţi de încercare de invadare a ţării de către regimul Nicolas Maduro, scrie Agerpres. 

"Nu există nicio implicare directă a guvernului SUA în această operaţiune", a subliniat secretarul de stat în cadrul conferinţei de presă. Dacă am fi fost implicaţi, s-ar fi întâmplat altfel, a spus el pe ton ironic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel