Urmărește emisiunea live
SUA, acuzate de șeful serviciilor rusești că ar pregăti o „REVOLUȚIE COLORATĂ”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Șeful Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin, acuză SUA de pregătirea unei „revoluții colorate” în Republica Moldova.

Directorul Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin, a declarat că Statele Unite pregătesc o revoluție „colorată” în Republica Moldova care se va desfășura în cazul în care Igor Dodon va câștiga la alegerile prezidențiale. Declarația a fost difuzată prin intermediul serviciului de presă al Serviciului de Informații Externe, transmite TASS. 

„Acum vedem clar că americanii pregătesc un scenariu „revoluționar” (după evenimentele din belarus și Kirghizia) pentru R. Moldova, unde în luna noiembrie vor avea loc alegeri prezidențiale”, a subliniat Narîșkin. Ei nu sunt satisfăcuți de actualul șef de stat, Igor Dodon, care susține relațiile constructive cu statele CSI, inclusiv Rusia”, a declarat Narîșkin.

„Evaluând șansele lui Igor. Dodon de a câștiga alegerile ca fiind cele mai mat, Departamentul de Stat din SUA a indicat ambasadei sale de la Chișinău să programeze din timp opoziția pentru organizarea protestelor în masă în cazul realegerii acestuia, cerându-se anulare rezultatelor scrutinului. ONG-urile și mass-media afiliate SUA deja propagă informații false privind intenția a autorităților de a falsifica alegerile”, a menționat Narîșkin.

Atac asupra ambasadei SUA

El a subliniat că diplomații de la Ambasada SUA încearcă să convingă organele de ordine publică a Republicii Moldova să nu se amestece în posibilele proteste de stradă și să treacă imediat la „partea oamenilor”. „Există informații despre pregătirile detașarea în Moldova a unui grup de specialiști americani pe "revoluții de culoare" care au sarcini foarte clare", a remarcat șeful Serviciului.

Acesta a mai subliniat că Statele Unite continuă să se implice fără scrupule în treburile interne ale statelor prietene Moscovei de-a lungul perimetrului frontierelor rusești. „În Belarus și Kirghizia se fac încercări aspre de a influența situația post-electorală. Constatăm cu regret că Statele Unite, care proclamă atât de tare inacceptabilitatea oricărei interferențe externe în lupta electorală intra-americană, uită repede de acest postulat atunci când vine vorba de asigurarea intereselor oportuniste ale Washingtonului în străinătate”.

Și ministrul de externe de la Kremlin, Serghei Lavrov, a lansat o serie de atacuri

Amintim că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Statele Unite ale Americii influențează viața politică și alegerile din țărilor ex-sovietice prin intermediul ambasadelor sale și a serviciilor de informații, lucru care se întâmplă la ora de față și în R. Moldova, potrivit Deschide.md

Dovezi concrete ale implicării FSB în politica de la Chișinău

Acuzația vine după ce, în urmă cu câteva zile, o ancheta din Republica Moldova a adus dovezi concrete că reprezentanții FSB-ului rusesc se implică direct în alegerile prezidențiale din Republica Moldova și în situația politică de la Chișinău. Conform informațiilor, aceștia îl consiliază pe președintele în funcție, care își dorește un al doilea mandat, Igor Dodon (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel