Tillerson acuză Rusia de atacul cu agent neurotoxic din Regatul Unit
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Secretarul de stat al SUA Rex Tillerson acuză Rusia de atacul cu agent neurotoxic din Regatul Unit.

Secretarul de stat american Rex Tillerson este 'pe deplin convins' de aprecierea Londrei că Rusia se află în spatele otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal, în Regatul Unit, informează DPA.

'Nu există niciodată justificare pentru acest tip de atac - tentativa de asasinare a unui cetăţean particular, pe teritoriul unei naţiuni suverane - şi suntem indignaţi că Rusia pare să fi reluat astfel de comportamente', a declarat şeful diplomaţiei Statelor Unite, citat de DPA.

El a declarat că a discutat luni cu omologul său britanic, Boris Johnson, şi că americanii sunt solidari cu aliaţii lor din Regatul Unit.

'Suntem de acord că responsabilii - atât cei care au comis infracţiunea cât şi cei care au comandat-o - trebuie să sufere consecinţele grave corespunzătoare', a adăugat Tillerson.

Skripal şi fiica sa, găsiţi în stare de inconştienţă la Salisbury, pe 4 martie, sunt spitalizaţi şi în prezent, manifestând simptome de intoxicare cu o substanţă neuroparalizantă, care l-a afectat în măsură mai mică şi pe poliţistul britanic care s-a apropiat primul de ei.

Premierul Regatului Unit, Theresa May, a declarat luni în parlamentul de la Londra că Rusia este 'foarte probabil' în spatele atacului. Moscova continuă să respingă acuzaţiile în acest sens.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel