Data publicării:
Studiu SUA. Trei alimente „înfometează" cancerul
În urma unui studiu efectuat în Statele Unite, turmericul, merele și strugurii ar putea deține secretul prevenirii și tratării unuia dintre cele mai comune tipuri de cancer, potrivit Medical News Today.
Cercetătorii au identificat mai mulți compuși naturali care au potențialul de a „înfometa" tumorile la prostată și de a le reduce dimensiunile. Aceste substanțe par să aibă cele mai puternice efecte atunci când sunt asociate, după cum notează coautorul studiului, cercetătorul Stefano Tiziani de la Universitatea Austin din Texas.
În urma analizelor, echipa de cercetători a identificat trei compuși care s-au dovedit cei mai eficienți pentru stoparea dezvoltării celulelor tumorale din cancerul de prostată: curcumina, care se regăsește în turmeric, acidul ursolic, prezent în coaja de măr, și resveratrolul, găsit în strugurii roșii și în fructele de pădure.
Compușii au fost testați pe celule canceroase prelevate de la șoareci și oameni, atât individual cât și prin asociere. S-a dovedit că atât curcumina și resveratrolul, cât și acidul ursolic, nu au produs efecte adverse asupra șoarecilor deoarece sunt compuși naturali.
Cercetătorii au notat, însă, că doza care trebuie administrată trebuie să fie mai mare decât cea consumată în mod obișnuit prin alimentație, transmite Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News