Data actualizării:
Data publicării:

Studiu. Ridicatul de greutăți de două ori pe săptămână întârzie declinul natural al masei musculare

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Adulții ar trebui să facă exerciții fizice eficiente de ridicare a greutăților de două ori pe săptămână pentru a rămâne în formă și a fi sănătoși, conform unor noi studii și ghiduri de sănătate realizate de britanici, potrivit cotidianului The Independent.

Medici de top din Marea Britane afirmă că exercițiile de consolidare musculară ar putea ajuta la întârzierea declinului natural al masei musculare și al densității osoase, care începe de la vârsta de 50 de ani. Scăderea masei musculare este un motiv principal pentru care persoanele în vârstă își pierd capacitatea de a îndeplini sarcini zilnice. 

Profesorul Dame Sally Davies a subliniat faptul că activitatea fizică aduce cu sine o serie de beneficii pentru sănătate. „Odată cu înaintarea în vârstă, mușchii noștri slăbesc și putem deveni rigizi, ceea ce duce la căzături, o reducere a mobilității și dificultăți în desfășurarea activităților de zi cu zi. Activitatea fizică poate preveni fragilitatea și susține mobilitatea la bătrânețe ”, a spus Sally.

„Prin menținerea activă, atât pe parcursul zilei, cât și prin hobby-uri, putem încetini rigidizarea mușchilor și oaselor, în cele din urmă ne menținând independenți mai mult timp.” Pentru prima dată, ghidurile de sănătate din  Anglia  includ și informații pentru femeile însărcinate și persoanele cu dizabilități. Adulții cu sau fără un handicap pot experimenta aceleași beneficii din exerciții, spun ghidurile, adăugând că „orice mituri despre activitatea fizică care este inerent dăunătoare pentru persoanele cu dizabilități ar trebui eliminate”. 

Exercițiile fizice, inclusiv antrenamentul de forță, pot fi, de asemenea, recomandate femeilor în timpul și după sarcină. Beneficiile exercițiului fizic în timpul sarcinii includ hipertensiunea arterială redusă, îmbunătățirea stării cardiorespiratorii; creștere în greutate gestațională mai mică și un risc mai mic de diabet gestațional.

Liniile directoare ale ghidurilor de sănătate adaugă faptul că antrenamentul cu intervale de înaltă intensitate (cunoscut și sub denumirea de HIIT) - explozii scurte de activitate foarte viguroasă, intercalate cu perioade de odihnă pot fi la fel de mult sau mai eficiente decât un exercițiu moderat până la viguros, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a susține acest fapt.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel