Studiu: Am ajuns să petrecem numai 39 de minute pe zi la masă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mancare in graba
mancare in graba

Pe vremuri se obişnuia ca doar prânzul să dureze mai mult de o oră. Un studiu arată că astăzi, oamenii sunt atât de presați de timp încât petrec doar 39 de minute pe zi mâncând, informează Pentru mulţi, prânzul se rezumă la un sandviș mâncat în 12 minute și 49 de secunde la birou. Mic-dejunul este chiar mai rapid, luat în 7 minute și 20 de secunde sau mai rău, o felie de pâine prăjită mâncată pe drum. Cina se rezumă la 19 minute. Jumătate dintre noi, predominant femei, sunt atât de ocupați încât sar peste prânz.

Mâncatul a devenit o rutină pentru trei sferturi dintre adulți, care mănâncă atât de rapid încât nu se pot bucura de gustul mâncării. 45% sunt atât de distrași de alte sarcini pe care le îndeplinesc în timp ce mănâncă, încât nu își dau seama când s-au săturat. Mulți oameni au declarat că privesc la televizor în timp ce mănâncă.

Totuși, mesele rapide se datorează circumstanțelor, și nu alegerilor oamenilor. 78% au afirmat că și-ar dori să aibă mai mult timp să se bucure de mese.

Oamenii de știință spun că ar trebui să acordăm mai mult timp meselor și aprecierii mâncării, pentru că acest lucru are efecte asupra bunăstarii noastre emoționale și fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel