Studiu: O baie fierbinte arde mai multe calorii decât mersul pe jos
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Studiu. O baie fierbinte arde mai multe calorii decât mersul pe jos. Sursa foto: freepik.com
Studiu. O baie fierbinte arde mai multe calorii decât mersul pe jos. Sursa foto: freepik.com
Procesul de pierdere în greutate este lung și obositor. Mulți oameni, pur și simplu renunță fără să obțină rezultatul dorit. 

Dar acum au o speranță de a termina ceea ce au început, deoarece există o modalitate de a pierde în greutate, fără a face eforturi deosebite. O baie fierbinte ajută la arderea caloriilor, potrivit cercetărilor.

Potrivit unui studiu, realizat în Finlanda în 2015, oamenii care merg la saună de trei ori pe săptămână au o sănătate mai bună și trăiesc mai mult decât cei care merg la saună o dată la șapte zile.

În plus, cu cât o persoană merge mai des la saună, cu atât este mai puțin probabil să aibă un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Efectul pozitiv al băii cu abur fierbinte este similar cu cel al activității fizice moderate regulate. Ideea este că în saună o persoană transpiră.

Băutura sănătoasă care te ajută să slăbești, chiar dacă nu vrei. Iată rețeta

Dr. Steve Faulkner de la Universitatea Loughborough a realizat un studiu în care a vrut să demonstreze că efectele unei băi fierbinți asupra organismului sunt similare celor ale exercițiilor fizice. Pentru a evalua rezultatele, voluntarii și-au măsurat nivelul de glucoză din sânge și temperatura corpului și au înregistrat numărul de calorii arse.

Prima parte a experimentului a constat în timpul petrecut într-o baie de apă la 40 de grade Celsius. După o masă ușoară, 10 voluntari au mers cu bicicleta timp de o oră. Faulkner a demonstrat că ambele acțiuni au ridicat temperatura corpului participanților la studiu cu 1 grad Celsius.

Una dintre cele mai surprinzătoare descoperiri ale studiului este o creștere cu 80% a consumului de energie prin simpla baie în apă fierbinte. O altă constatare are de-a face cu cantitatea de glucoză produsă de organism. Nivelul său maxim în sânge este înregistrat după fiecare masă. Cu toate acestea, atunci când faci o baie fierbinte, această cifră este cu 10% mai mică.

Dr. Faulkner a explicat că acest rezultat se poate datora proteinelor de șoc termic, care sunt produse în organism ca mecanism de apărare. În principiu, aceste substanțe protejează organismul.

Cinci alimente care te ajută să rămâi tânăr. Cei care le consumă "nu îmbătrânesc"

Conform cercetărilor lui Faulkner, proteinele redirecționează glicemia către mușchi, contribuind la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2. Acest lucru nu înseamnă să abandonezi complet activitatea fizică, ci poți face mai des o baie fierbinte sau poți merge la saună.

Rezultatele acestui studiu sunt deosebit de relevante pentru cei care au dificultăți în gestionarea nivelului zahărului din sânge sau care, dintr-un motiv sau altul, nu mai pot face sport.

În plus, trebuie menționat că vizitarea saunei sau o baie fierbinte nu sunt recomandate tuturor oamenilor. Cei care suferă de boli cardiovasculare ar trebui să fie deosebit de atenți.

Studiu. Fotografiile cu alimente reduc pofta de mâncare și promovează pierderea în greutate

Articolul are doar scop informativ. Consultă medicul cu privire la posibilitatea de a merge la saună sau de a face o baie fierbinte pentru pierderea în greutate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel