Urmărește emisiunea live
STUDIU despre incendiile californiene. Donald Trump, contrazis de ȘTIINȚĂ
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres / Imagine cu caracter ilustrativ
Foto: Agerpres / Imagine cu caracter ilustrativ
Schimbarea climatică amplifică semnificativ amploarea și impactul celor mai recente incendii de vegetație californiene, transmit cercetătorii.

Conform BBC, un studiu a descoperit un rol „neechivoc și omniprezent” al încălzirii globale în a amplifica incendiile. California are acum o expunere mai mare la riscul de incendiu decât înainte ca oamenii să schimbe clima, mai spun autorii. Președintele american Donald Trump nu crede această variantă, explicând că, în opinia sa, administrarea domeniilor este de vină pentru pârjoale.

„Când vorbim de trendul pe care le vedem, când vorbim de gradul incendiilor de vegetație care au crescut de 8-10 ori în ultimele 4 decenii, acel trend este amplificat de schimbarea climatică”, a transmis dr. Matthew Jones de la Universitatea din Norwich, autorul studiului. „Schimbarea climatică înseamnă în fine că acele păduri, în orice stare or fi ele, sunt mai calde și mai uscate de mai multe ori pe an. Acest lucru duce la mărimea și impactul incendiilor pe care le vedem astăzi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel