Prin intermediul unui studiu, cercetatorii, timp de opt ani, au urmărit obiceiurile alimentare ale 4.440 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani.
Cantitatea de cartofi pe care au consumat-o a fost analizată în timpul studiului. Din cele 4.440 de persoane care au participat, 236 au decedat până la sfârșitul perioadei de opt ani. Cercetătorii au găsit o legătură între consumul frecvent de cartofi prăjiți (mai mult de două ori pe săptămână) și riscul crescut de deces.
Jessica Cording, dietetician-nutriționist, a declarat că nu a fost surprinsă de această constatare, potrivit dailymail.co.uk. De exemplu, consumul cartofilor prăjiți, într-o cantitate mică, împreună cu o salată, va duce la efecte diferite asupra sănătății, comparativ cu consumul unei cantităţi mari de cartofi prăjiți în combinaţie cu un cheeseburger, spune Cording.
De asemenea, Jessica Cording a sugerat că oamenii nu trebuie să evite mereu cartofii prăjiţi, ci să-i savureze ocazional.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Un bărbat din Giurgiu este proprietarul motocicletei Regelui Mihai I şi a unei maşini ca cea folosită de comisarul Moldovan
- Liliecii, mamiferele care ajută agricultura din România. În SUA, au eradicat malaria
- Loto 6/49 de Florii. Rezultatele tragerilor de duminică, 28 aprilie, 2024
- Chirieac: „Adevărata miză în cazul candidaturii lui Burduja”. Analistul „traduce” și gestul subtil făcut astăzi de Firea în legătură cu Marcel Ciolacu
- BANCUL ZILEI: Tratament împotriva reumatismului
- Politico: Polonia, în campanie de lobby, înainte de alegerile din SUA. Poate schimba perspectiva lui Trump
- Jucătorul simbol al titlului cucerit de FCSB. Victor Ciutacu îl laudă. "Mi-a adus aminte de Carragher în finala de la Istanbul"