Data publicării:

STUDIU Creierul masculin, setat să ignore foamea în favoarea sexului

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Potrivit unui nou studiu, cercetătorii au descoperit că masculii își pot suprima senzația de foame, în favoarea găsirii unui partener, scrie „The Telegraph”.

Studiul, efectuat la University of Rochester Medical Centre pe o specie de viermi, prezintă cum schimbările subtile dintre circuitele creierului dictează diferențele dintre masculi și femele.

„Compartamentul uman este influențat de numeroși factori, inclusiv de factori sociali și culturali, astfel că aceste descoperiri arată faptul că mecanismele biologice de bază ne pot ajuta nu doar să explicăm diferențele comportamentale dintre masculi și femele, dar și de ce sexele diferite pot fi mai susceptibile la diferite disfuncții neurologice”, explică profesorul Douglas Portman, autorul studiului.

Cercetarea s-a bazat pe studierea viermelui rotund numit C. elegans și a avut în vedere o pereche de neuroni numiți AWA care sunt responsabili de senzația de foame și găsirea unui partener.

Citește și: Alimentul care taie pofta de dulciuri

 

Oamenii de știință au studiat viermi masculi și hermafrodiți (au organe sexuale de reproducere atât feminine, cât și masculine). Aceștia le-au pus viermilor mâncare, lăsându-le opțiunea de alege între hrană sau găsirea unui partener.

În timp ce viermii masculi au lăsat mâncarea și au pornit în căutarea unei femele, pentru a se împerechea, viermii hermafrodiți au stat nemișcați și au așteptat, pur și simplu, lângă sursa de hrană.

De asemenea, în studiu au fost implicați și viermi care au fost programați genetic să fie înfometați. Aceștia au ignorat femele și au mers direct spre mâncare.

„Aceste descoperiri arată că schimbând proprietățile unei singure celule, putem schimba comportamentul”, explică Portman.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel