Data publicării:

Studiu: 50% dintre angajați nu vor să meargă mai mult de o zi pe săptămână la birou

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Jumătate dintre angajați la nivel global nu doresc să vină mai mult de o zi pe săptămână la birou, în timp ce salarizarea este principala preocupare pentru 35% dintre aceștia.

Conform unui studiu EY 2023 Work Reimagined Survey, pentru 35% dintre angajați, salarizarea rămâne cea mai importantă preocupare, în timp ce jumătate dintre salariați nu doresc să petreacă mai mult de o zi pe săptămână la birou. Chiar dacă atragerea și păstrarea talentelor sunt de mare interes pentru angajatorii de pe întregul glob, mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni. În acest context, Generația Z (38%) și Milenialii (37%) sunt cei mai predispuși să plece.

Sondajul relevă o discrepanță între așteptările și motivațiile angajaților și cele ale angajatorilor. Majoritatea angajatorilor cred că încetinirea creșterii economice reduce probabilitatea ca angajații să demisioneze. Cu toate acestea, mai puțin de jumătate (47%) dintre angajați sunt de acord, iar 22% nu sunt de acord. Această discrepanță poate determina angajatorii să subestimeze fluiditatea continuă a pieței muncii.

Similar cu anul precedent, salariul rămâne principala preocupare a angajaților în acest an. Cu toate acestea, remunerația se află pe locul al treilea în topul preocupărilor angajatorilor. Aceștia se concentrează mai mult pe atragerea de noi talente (37%) și pe retenția talentelor (34%).

Programul flexibil, "magnet" pentru experți și specialiști

84% dintre angajatori cred că oferirea de flexibilitate va aduce un impact pozitiv asupra capacității lor de a atrage talente, dar numai 63% dintre angajați sunt de acord cu această perspectivă.

În ceea ce privește flexibilitatea programului de lucru și revenirea la birou, 47% dintre angajatori preferă ca personalul lor să fie la birou două-trei zile pe săptămână, în timp ce 50% dintre angajați au indicat că sunt deschiși să vină la birou cel mult o zi pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel