Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Vineri, 17 iunie 2022, în sala de consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, a avut loc lansarea cărților autorului american Edward N. Luttwak „Marea strategie a Imperiului Bizantin” și „Strategia: Logica războiului și a păcii”, în traducerea prof. univ. dr. Radu Carp și dr. Mihai Avram.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența E.S., Prof. univ. dr. George Maior – Ambasadorul României în Regatul Iordaniei, a Directorului General al B.C.U. Carol I – Mireille Rădoi, Conf. univ. dr. Iulian Chifu – Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, a dlui Traian Halalai – Președintele Executiv al  EximBank și a unei echipe de cercetători și profesori specializați în studii bizantine, de securitate și strategie militară.


În deschidere a luat cuvântul prof. univ. dr. Radu Carp, fiind urmat de cercetătorul Petre Guran – Institutul de Studii Sud-Est Euopene, Prof. univ. dr. Emanoil Babuș – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din București, Prof. univ. dr. Mihail E. Ionescu – Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Prof. univ. dr. Marius Grec – Universitatea Vasile Goldiș din Arad și Prof. univ. dr. Silviu Rogobete – Universitatea de Vest Timișoara.


„Strategia: Logica războiului și a păcii” este o lucrare fundamentală a secolului XX, prin care Luttwak reușește să redea o autonomie conceptuală acestui câmp de cercetare, care evaluează și teoretizează toate nivelurile strategiei - de la cel operațional, la cel tactic, final, într-un mod extraordinar de descriptiv și lipsit de nuanțe normative. Din acest punct de vedere, cartea este esențială atât pentru cei care urmează să aplice o strategie în teren, respectiv militari, cât și pentru politicienii care trebuie să gireze, într-un fel sau altul, o asemenea strategie, a declarat E.S., Prof. univ. dr. George Maior – Ambasadorul României în Regatul Iordaniei.

Despre Edward N. Luttwak

Edward N. Luttwak este un cunoscut analist politic și militar, cu origini românești, stabilit, în prezent, în Statele Unite ale Americii, unde are o carieră de succes ca politolog, expert internaţional de strategie militară şi consilier al fostului președinte american Ronald Reagan. Cea mai cunoscută operă a sa este „Lovitura de stat. Ghid practic”, o lucrare foarte lăudată de către autorul britanic John le Carré, care îl și supranumește „Machiavelli modern”.” Arată un comunicat BCU Carol I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel