Studenţi, luaţi loc în bănci! Un nou an universitar îşi intră în drepturi. UMF „Carol Davila” din Bucureşti aduce luni, "la careu", peste 13.000 de viitori medici şi farmacişti
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 30 sep 2022, 10:28
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
De luni, studenţii din toată ţara revin la cursuri.

Luni, 3 octombrie, ora 9, în incinta Palatului Facultății de Medicină din Capitală va avea loc deschiderea oficială a noului an universitar 2022-2023, eveniment emblematic care va reuni la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti 13.276 de studenți. Dintre aceștia, 2.308 vor trece pentru prima oară pragul celei mai vechi și mai titrate instituții de învățământ superior medical românesc.

Noua generație de studenți mediciniciști a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii de licență, numele laureatului premiului Nobel pentru Pace „Prof.Univ.Dr. Ioan Moraru” , personalitate marcantă a medicinei românești și internaționale. Doctor docent în științe medicale, profesorul Ioan Moraru, fost Șef al catedrei de Anatomie Patologică a UMF „Carol Davila”, a fost Director al Institutului de Medicină Legală (1958-1970), Directorul Institutului „Victor Babeș” din București (1970-1989) și copreședinte al organizației mondiale – „Medicii lumii pentru prevenirea războiului nuclear” , organizație cu care, în anul 1985, a obținut premiul Nobel pentru Pace. “Nu întâmplător noua generație de studenți mediciniști a Universității noastre va purta, pe întreg parcursul anilor de studii de licență, numele reputatului profesor Ioan Moraru ,laureat al premiului Nobel pentru Pace în anul 1985, această decizie unanimă a Senatului UMF Carol Davila  venind într-un fel în consonanță cu dorința intensă de pace , în contextul european actual, dar și cu faptul că promoția noastră de absolvenți de anul acesta a purtat numele unui alt mare român, absolvent al Universității noastre, laureat al premiului Nobel pentru fiziologie și medicină în 1974, George Emil Palade, creîndu-se astfel o continuitate a ideii de performanță la cel mai înalt nivel”a declarat Rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti , Prof.Dr. Viorel Jinga.

Ceremonie cu personalităţi şi invitaţi de onoare

UMF Carol Davila se poziționează în Top Shanghai în intervalul 101-150 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine și al cărei obiectiv principal va fi întotdeauna atingerea performanței academice” Prestigioasa instituție de învățământ superior medical numără în prezent 13.276 de studenți, dintre care 11.513 studenți sunt înscriși la studiile de licență, 179 în programele de master, iar 1.584 la studiile universitare de doctorat.

La festivitatea de deschidere a noului an universitar au confirmat prezența Ministrul Sănătății, Prof.Univ.Dr. Aalexandru Rafila și Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. De asemenea, la eveniment vor fi prezenți , în calitate de invitați de onoare, foștii Rectori ai Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti – Academician Leonida Gherasim, Prof.Univ.Dr. Florian Popa și Academician Ioanel Sinescu, personalități cărora, în aceeași zi, le va fi conferit titlul de profesor emerit al UMFCD. Un alt moment important , ce va fi precedat de festivitatea de deschidere a noului an universitar, va fi ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti Rectorului Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Prof.Univ.Dr. Emil Ceban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?