Studenți români, premiați la un concurs de roboți
Data publicării:
Autor: Alexandra Petrovici
WhatsApp
Sursa: Facebook
Sursa: Facebook
La faza internațională a "All Japan Robot Sumo Tournament", ce a avut loc în Japonia în 12 și 13 decembrie, studenții români au ocupat locurile doi, trei și patru.

Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, competiția din Japonia a reunit 43 de echipe din 15 țări din întreaga lume: Brazilia, Canada, Columbia, Ecuador, Japonia, Kazahstan, Lituania, Mexic, Mongolia, Peru, Polonia, România, Spania, Turcia, SUA, care au reușit să ajungă în etapa internațională a competiției după ce au câștigat fazele intermediare.

Accederea în finală pentru studenții români s-a făcut după participarea la competiția ce a avut loc în Viena "RobotChallenge Vienna" — și câștigarea competiției "RoboChallenge", din București. Aceștia vin de la Facultatea de Electronică și Telecomunicații și de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București.

"All Japan Robot Sumo Tournament" a inclus două categorii, una dedicată roboților teleghidați și alta pentru cei autonomi.

La categoria roboților autonomi, România a participat cu 3 echipe, 2 din Bucrești (Flex Team și EVO Robotics) și una din Cluj (Precision Robotics) și cu 7 roboți (Wolf, Shreddinger, Bonfire, Kraft, Wall-E, Rugina și Pufoșenia), dintre care 3 roboți (Wolf, Shreddinger și Kraft) erau calificați automat în urma competițiilor de la Viena și București, iar 2 roboți (Bonfire și Wall-E) au acces în finale după precalificări.

La categoria Roboți Autonomi, pe primul loc s-a clasat Karot Team din TUrcia cu robotul Sakin, locul doi a fost ocupat de Flex Team cu robotul Wolf, pe cel de-al treilea s-a situat Evo Robotics cu robotul Bonfire, iar pe locul 4 — Flex Team cu robotul Shreddinger.

Echipele românești premiate au fost compuse din: Adelina Bratu, Adrian Gaspar, Andreea Beciu, Bogdan Istrate, Cristina Teodorescu, Daniela Dobre, Olguța Popescu, Ovidiu Alexandru, Petre Slăvescu, Suzana Neacșu și Teodor Roșca (Flex Team), Alexandru Rogozan, Alexandru Toma, Ana Maria Radu, Mihaela Gațu și Octavian Alexandru (Evo Robotics).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel