STS: A fost lansată varianta web a aplicaţiei prin care sunt verificate certificatele COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
STS: A fost lansată varianta web a aplicaţiei prin care sunt verificate certificatele COVID-19. Foto: Pixabay
STS: A fost lansată varianta web a aplicaţiei prin care sunt verificate certificatele COVID-19. Foto: Pixabay
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că a lansat versiunea web a aplicaţiei prin care pot fi verificate certificatele digitale UE privind COVID-19. 

'Începând cu ziua de vineri, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate şi prin intermediul versiunii web a aplicaţiei Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Unde poate fi accesată Web Check DCC

Web Check DCC poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc. Versiunea web a aplicaţiei este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română şi engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului', se precizează într-un comunicat al STS.

Scanarea codului QR de pe certificat, aplicaţia Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea şi integritatea certificatelor

Potrivit sursei citate, prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicaţia Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea şi integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deţine un test negativ. STS reaminteşte că aplicaţia Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează şi nu reţine datele de pe certificatele verificate.

Singurul instrument oficial aprobat

Totodată, STS precizează că, pe teritoriul României, aplicaţia Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID, pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel