Urmărește emisiunea live
Structura anului școlar 2023-2024, aprobată. Vacanța de primăvară nu va cuprinde și Paștele ortodox
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Structura anului școlar 2023-2024, aprobată. Vacanța de primăvară nu va cuprinde și Paștele ortodox / Foto: Pixabay, de klimkin
Structura anului școlar 2023-2024, aprobată. Vacanța de primăvară nu va cuprinde și Paștele ortodox / Foto: Pixabay, de klimkin
A fost aprobată structura anului școlar viitor.

După lungi dezbateri, Ministerul Educației a aprobat structura anului școlar viitor. Iar vacanța de primăvară, care a iscat numeroase controverse, nu va cuprinde și Paștele ortodox, sărbătorit anul viitor tocmai pe 5 mai, scrie Ziarul de Iași.

Anul școlar viitor va începe pe 11 septembrie 2023 și se va încheia pe 21 iunie 2024 pentru majoritatea elevilor, excepție fac cei din anii terminali. Vor fi așadar 36 de săptămâni care vor fi împărțite, ca și anul acesta, în cinci module de învățare, urmate de cinci vacanțe.

Primul modul începe pe 11 septembrie și se va încheia pe 27 octombrie. Urmează prima vacanță care se va termina pe 5 noiembrie. Cursurile vor fi reluate apoi până pe 22 decembrie, când va începe și vacanța de Crăciun care va dura două săptămâni.

Vacanță de primăvară de o săptămână, în aprilie

Cel de-al treilea modul de învățare începe pe 8 ianuarie și se poate încheia pe 9, 16 sau 23 februarie, în funcție de cum decide fiecare inspectorat școlar să dea a treia vacanță care va ține o săptămână.

Va mai fi o vacanță de o săptămână în perioada 13-21 aprilie. Este și vacanța care a stârnit cele mai multe reacții pentru că nu include Paștele. așadar, elevii nu vor fi în vacanță de sărbătorile pascale care încep pe 5 mai. Ultimul modul va ține până pe 21 iunie, atunci când va începe și vacanța de vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel