Data publicării:

Strigătul lui Alin Bucur, investitor: „România nu mai este a noastră. În ce țară trăim?!” Abuz inimaginabil pentru a îngropa turismul / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: DC Media Group
Foto: DC Media Group

Te uiți la Alin Bucur și te miri că mai poate lupta pentru turismul din România, deși anumiți oameni din țara lui îl blochează. Anumite instituții se opun dezvoltării României. Dar deja acest lucru parcă nu ne mai miră demult.

Investitorul Plajei Caelia, Alin Bucur, a venit la DCNews, DCNewsTV și DCBusiness, cu noi informații despre blocajul la care este supus de autoritățile statului. Amintim că după ce i-a fost atribuită plaja și a început și aproape a și terminat lucrările, mai multe instituții ale statului, în deplină colaborare, i-au blocat finalizarea și funcționarea plajei. Deja investitorul are mai multe procese de etapă câștigate în instanță.

Alin Bucur a investit o sumă consistentă pe litoralul românesc. A construit mai multe piscine ecologice pe o plajă unde înainte erau ruine, gunoaie și șobolani. A făcut o amenajare la standarde occidentale, după care au început controalele fără număr și blocaje. S-au repezit mai multe instituții asupra lui, în frunte cu Apele Române.

„În ce țară trăim? Ce să-i învățăm pe copiii și nepoții noștri? Să le spunem că România este o țară frumoasă, o țară ca în povești? Nu! Haideți să vorbim despre ce se întâmplă real în România. România suferă de abuzuri. România este numai pentru unii”, a declarat Alin Bucur, subliniind sentimentul de nedreptate și lipsa de acțiune în fața acestor abuzuri.

El a continuat să-i critice pe acei politicieni și funcționari care, în opinia sa, nu își asumă responsabilitatea: „Cum se duc ei acasă să-și învețe copiii: Tată, tu trebuie să fii drept!... Ei ce-și învață astăzi copiii?”

„În ce țară trăim?! Ce să-i învățăm pe copiii și nepoții noștri? Să le spunem că România este o țară frumoasă, o țară ca în povești? Nu! Haideți să vorbim despre ce se întâmplă real în România. România suferă de abuzuri. România este numai pentru unii. Astăzi, când vorbim, România nu mai este a noastră. România este doar pentru unii. Acesta este adevărul și mereu ne supără adevărul. Și nimeni nu face nimic. Eu îi întreb pe politicieni și directori: Aveți copii și nepoți acasă?

Cum se duc ei acasă să-și învețe copiii: Tată, tu trebuie să fii drept! Când eram mic, aveam oră de educație: să nu mințim, să nu furăm etc. Ei ce-și învață astăzi copiii? Sau cum le spun partenerei de viață: Auzi, dragă, să nu mă înșeli. Păi cum, dacă tu, la rândul tău, înșeli și faci ce faci?!”, a zis Alin Bucur.

În cadrul aceleiași discuții, jurnalistul Val Vâlcu a comentat că oamenii care îl blochează pe Alin Bucur nu sunt afectați de aceste probleme locale: „Ați întrebat cum se uită în ochii copiilor. Păi ei nu se duc la plajă în Mamaia. Se duc în Dubai etc. Acolo să fie investiții... aici sunt doar controale”.

Alin Bucur continuă să lupte pentru a-și finaliza investiția, într-un context în care se confruntă cu opoziția mai multor instituții ale statului.

Vedeți detalii aici: Investitorul român Alin Bucur, călcat de ITM chiar dacă nu a fost lăsat să funcționeze o secundă: S-a ajuns prea departe/ VIDEO

Situația descrisă de Alin Bucur scoate în evidență o problemă des întâlnită în mediul de afaceri din România: birocrația excesivă și opoziția unor instituții care, în loc să sprijine dezvoltarea economică și investițiile, par să pună piedici. Acest tip de blocaj instituțional afectează în mod direct investitorii locali și descurajează inițiativele de dezvoltare, în special în sectoare importante precum turismul.

Lupta lui Alin Bucur pentru a finaliza proiectul, în ciuda dificultăților, este un exemplu de reziliență și de determinare în fața unui sistem care nu întotdeauna favorizează inițiativa privată. Faptul că a câștigat deja câteva procese demonstrează că există o bază legală solidă pentru proiectul său, dar și că autoritățile nu respectă întotdeauna aceste decizii. Efortul său reflectă o realitate dură în care antreprenorii se lovesc nu doar de obstacole economice sau logistice, ci și de un cadru birocratic și politic ostil.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel