Strigăt de DISPERARE al unui tânăr neputincios în fața bolii: Nu mă angajează nimeni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
UPDATE: Vineri după-amiază, în fața Casei Presei, Ionuț Rațiu, tânărul care este infectat cu HIV, amenință cu un cuțit că își pune capăt zilelor. Tânărul nu vrea nimic altceva decât un loc de muncă. Ionuț Rațiu spune că a fost la Primăria București, dar și la Ministerul Sănătății și nicio autoritate nu vrea să-l asculte și să-l ajute. ȘTIREA INIȚIALĂ: Ionuț Rațiu are o poveste de viață incredibilă. Dacă unii, din cauza unor probleme banale, ajung să facă gesturi extreme, Ionuț Rațiu nu se dă bătut, deși destinul i-a pregătit o luptă extrem de grea.

Tânărul este din București și și-a pierdut locul de muncă. Șansele să își găsească un altul sunt aproape nule pentru că este infectat cu HIV și patronii nu știu cum să mai fugă din calea lui.

"Nimeni nu mă angajează. Chiar dacă la început au milă, mă dau afară când află pentru ce iau pastile", se plânge Ionuţ. Ar face orice, doar pentru a câştiga un leu. "Nu am bani să îmi cumpăr o pâine. Nu pot să-mi iau tratamentul dacă nu am nimic în stomac", a spus tânărul.

A spălat WC-uri, dar șefii l-au dat afară

Conştient că îi lipseşte o calificare, Ionuţ nu are nici o pretenţie. "Ultima dată am spălat WC-urile într-un mall. M-au dat afară când au aflat că sunt infectat cu HIV", povesteşte el, dezamăgit. Din păcate, Ionuţ nu se bucură de sprijinul familiei. Mama sa, care l-a dat la casa de copii când era mic, a revenit la sentimente mai bune când băiatul a crescut şi a început să câştige un ban. Dar de când şi-a pierdut slujba, cea care i-a dat viaţă l-a ameninţat că îl scoate în stradă. "Nu ştiu încotro să mă duc. Nu mai pot!", repetă, mecanic, tânărul, trecut deja prin destule greutăţi.

Unde poate fi contactat Ionuț Rațiu

Dacă îl puteți ajuta, pe Ionuț Rațiu îl puteți găsi la Spitalul Victor Babeș, Piața Muncii, Pavilion: Casa Doru. 

FOTO: DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel