Stresul, depresia și Sărbătorile: cum să le faci față. Sfaturi ușor de urmat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Stresul și depresia vă pot strica vacanța de Sărbători și vă pot afecta sănătatea. Specialiștii spun însă că dacă sunteți realist, planificați activități în avans și căutați sprijin atunci când gândurile sunt prea apăsătoare, veți reuși să țineți în frâu stresul și depresia.

Sărbătorile și, în general, vacanța de iarnă, aduc adesea oaspeți nedoriți - stresul și depresia. Și nu este de mirare. Sărbătorile prezintă adesea o gamă amețitoare de cerințe - gătitul meselor, cumpărăturile, curățenia și distracția, pentru a numi doar câteva. Și dacă pandemia de coronavirus - COVID-19 se răspândește în comunitate în care trăiți, este posibil să simțiți un stres suplimentar sau să vă faceți griji cu privire la sănătatea voastră și a celor dragi. De asemenea, vă puteți simți stresat, trist sau anxios, deoarece planurile de vacanță sunt diferite în timpul pandemiei COVID-19.

Dar cu câteva sfaturi practice, puteți reduce la minimum stresul care însoțește anul acesta Sărbătorile. Puteți ajunge chiar să vă bucurați de Crăciun și Anul Nou mai mult decât v-ați fi gândit, spun specialiștii de la Mayo Clinic.

Cum prevenim stresul și depresia în vacanță

Când stresul este la apogeu, este greu să te oprești și să te regrupezi. Încercați să preveniți stresul și depresia, în primul rând, mai ales dacă Sărbătorile v-au afectat emoțional în trecut. Iată ce puteți face: 

Acceptați-vă sentimentele. Dacă cineva apropiat a murit recent sau nu puteți fi alături de cei dragi din alte motive, trebuie să realizați că este normal să simțiți tristețe și durere. Este OK să plângeți sau să vă exprimați sentimentele. Nu vă puteți forța să fiți fericit doar pentru că este sezonul de Sărbători.

Cereți ajutor. Dacă vă simțiți singur sau izolat, căutați evenimente sau comunități, religioase sau de altă natură, cărora să vă alăturați, fie și online. Mulți pot avea site-uri web, grupuri de asistență online, site-uri de socializare sau evenimente virtuale. Ele pot oferi sprijin și companie.

Citiți mai mult pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel