Stres. Alimente bune versus alimente de evitat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
În lupta împotriva stresului este importantă și dieta. Există alimente care pot exacerba stresul, dar și alimente care te ajută să te simți mai bine.

De evitat când ești stresat

Zahăr rafinat

Un consum ridicat de zahăr rafinat poate crește rapid nivelul glicemiei, iar după câteva ore te vei simți foarte obosit sau vei avea stări de amețeală. O astfel de stare nu face decât să accentueze stresul, așa că este indicat să eviți produsele de patiserie, pâinea albă și cerealele cu mult zahăr. Alegele fructele proaspete sau confiate și nu vei avea probleme.

Sare

Renunță la alimentele prăjite și la chips-uri și vei reduce consumul de sare foarte simplu.

Cafeină

Băuturile pe bază de cafeină cresc tensiunea și îți fac inima să bată mai repede. Un consum moderat de cafeină nu influențează stresul în mod semnificativ, dar dacă exagerezi efectele negative pot ajunge până la aritmie cardiacă, atacuri de panică și depresie.

Diminuează stresul

Vitamina C

Stresul reduce imunitatea organismului și vei fi mai susceptibil la răceala de sezon sau la gripă. În această situație, un consum regulat de alimente care conțin vitamina C te-ar putea ajuta.

Magneziu

Alimentele care conțin magneziu neutralizează oboseala și durerile de cap. Surse importante de magneziu sunt semințele crude de dovleac, migdalele, avocado și smochinele.

Ceaiuri 

Ceaiurile au un efect calmant, liniștitor. Dacă îți dorești o băutură caldă, dar ești prea stresat pentru a bea cafea, alege ceaiul de mușețel sau pe cel de tei, notează eva.ro. De menționat că ceaiul rooibos e util pentru a trece mai ușor peste momentele dificile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel