Străzi importante din Bucureşti, închise duminică. Cristian Buşoi, enervat de decizia Primăriei: Lipsă de respect, dovadă de incapacitate administrativă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Cristian Busoi
Facebook Cristian Busoi
Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi lansează un atac dur la adresa Primăriei Capitalei, după ce duminică, de Florii, traficul din Bucureşti a fost închis pe mai multe artere importante. 

"Pe ploaie și la numai 3 grade Celsius, niște minți inteligente din Primăria Capitalei au decis să închidă unele dintre cele mai importante artere din București pentru un maraton, desigur important, dar care ar fi putut fi amânat sau măcar scurtat, date fiind condițiile meteo. Într-un București deja sufocat, într-un oraș în care cea mai mică ploaie afectează circulația, într-o zi cu două Sărbători importante: Duminica Floriilor și Paștele Catolic, și repet, pe o vreme mohorâtă, să interzici traficul este dovadă de lipsă de respect pentru bucureșteni și incapacitate admistrativă.

Tot respectul pentru participanții la maraton, respect sincer pentru sportivii României, care inspiră aceste evenimente, dar și pentru miile de bucureșteni activi, care duc înainte acest oraș. Unii dintre ei lucrează și astăzi (n.r. duminică) și trebuie să ajungă către jobul lor, alții au nevoie să ajungă în diverse zone din Capitală, către cei dragi sau la aeroport. Și aceștia merită să fie respectați. Cu mai multă implicare din partea autorităților competente, sigur se poate găsi un just echilibru între aceste activități", scrie Cristian Buşoi pe Facebook. 

Comisarul European Adina Vălean, declaraţii despre Bucureşti 

"Bucureştiul e capitala noastră şi îmi doresc să se ridice la nivelul de confort şi prosperitate pe care îl au celelalte capitale europene. Infrastructura, nu numai cea de transport, în general, dar privind către chestiunile legate de transport, sigur că o abordare integrată, atât a nevoilor de infrastructură propriu-zisă, cât şi a mobilităţii şi a logisticii în Capitală este absolut necesară. De fapt, acesta este trendul. Lucrurile pe care trebuie să le pornim încep cu o strategie, o viziune integrată asupra mobilităţii şi logisticii în oraş, care apoi se declină şi se desface în proiecte, care împreună reprezintă, ca un puzzle, piesă cu piesă, ceea ce înseamnă pentru un oraş mare mobilitate şi logistică. Nevoile sunt imense. Sigur că tot ceea ce înseamnă transport cu zero emisii - trenul metropolitan şi tramvaiul - sunt mijloace pe care Uniunea Europeană le plasează în centrul politicilor de transport pentru strategiile urbane aşa încât, desigur, încurajează foarte multe proiecte", a spus Vălean, după o întâlnire cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel