Strategul PSD: Cifrele oficiale! Dezastrul NU a venit!
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Economie
Economie
Strategul economic al PSD Cristian Socol arată că nu a venit dezastrul anunțat. El vrea să oprească știrile false cu datele oficiale. 

”Au venit cifrele oficiale! #nufakenews

S-a mai dus încă un an în care s-a prefigurat dezastrul si acesta nu a venit. Au zis Robor la 5%, nu a fost. Au zis curs la 5 lei, nu a fost. Au zis inflatie la 12%, este 3,2%, în scădere. Au zis datorie mai mare, ponderea acesteia in PIB scade. Uite ca nu s a mai taiat de la investitii, ele au fost de 34,2 miliarde lei, mai mari cu 28% fata de 2017.

Au zis deficit de 4-5% din PIB, iată că azi vedem cifrele oficiale - deficit bugetar de 2,88% din PIB in linie cu cel de anul trecut.

#wageledgrowth s-a încheiat fara a produce un derapaj in deficitul bugetar. Sunt venituri bugetare mai mari cu 43,2 miliarde lei fata de 2017, sunt sume primite de la UE cu 10 miliarde lei mai mari decat in 2017, sunt cheltuieli de capital mai mari cu 4,3 miliarde lei... Sigur ca exista si capitole bugetare a caror executie nu mi place dar egzista niste explicatii și pot fi luate niste masuri. De exemplu la ch cu dobanzi` "Dobânzile sunt cu 27,8% mai mari față de anul trecut, reprezentând 1,4% din PIB, întrucât în luna octombrie 2018 s-a înregistrat un vârf de plată al dobânzilor, avându-se în vedere cumularea datelor de plată a dobânzilor aferente mai multor titluri de stat de tip benchmark", a scris Cristian Socol, pe Facebook. 

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel