Strategia PNL înainte de alegeri. Una spune, alta face
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Migrația primarilor de la partidul aflat în opoziție la cel de la putere este un fenomen întâlnit în România înaintea alegerilor locale. Primarii nu pot pleca însă de la un partid la altul în timpul mandatului, deoarece își pierd funcția.

PNL recunoaște că negociază cu mai mulți primari PSD pentru a candida din partea lor. Miza racolării primarilor este una importantă. Pe lângă câștigarea unor primării, noile achiziții politice aduc voturi importante pentru alegerea șefilor de Consilii Județene și a parlamentarilor.

Ce arată campania PNL de racolare a primarilor

Analiștii politici cred că, PNL, partidul aflat la guvernare, se erodează rapid în prag de alegeri. Motiv pentru care, pentru a scoate un scor cât mai bun, baronii galbeni fac tot posibilul pentru a racola cât mai mulți primari.

Liderul PNL, Ludovic Orban, anunță presa că el nu este de acord cu racolarea primarilor, dar în propriul partid lucrurile de desfășoară cu totul,  altfel. "Nu sunt de acord cu traseismul politic. Sunt membru al aceluiași partid politic în care m-am înscris din septembrie 1990. Avem o decizie a BPN privitor la cooptarea de primari. Sunt decizii care au fost luate. Acum nu mai poți întoarce lucrurile. Dar, chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul numai în direcția PNL”, a spus Orban.

Liderul PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, a susținut, la Radio Infinit Târgu Jiu, că primarii care trec acum la PNL sunt momiți cu comisioane și alocări bugetare din partea guvernului Orban. Sigur că, pentru toate acestea este nevoie și de probe.

La Suceava, PNL racolează consilierii locali ai PER

Suceava, al doilea cel mai mare județ din România, este condus de baronul PNL, Gheorghe Flutur. Analiștii cred că, după dezastrul provocat la începutul pandemiei, Flutur are șanse reduse pentru a câștiga un nou mandat la conducerea Consiliului Județean. Totuși, baronul de Suceava încearcă să-și crească șansele și racolează ce oameni poate. Ultima achiziție a PNL Suceava este consilierul PER, Moloce Ștefan din orașul Siret, unul din puținii consilieri locali ai PER.

Cu tot acest tablou în față, analiștii politici se întreabă: atât de rău arată situația pentru PNL. Partidul aflat la guvernare pare disperat, iar până la alegerile locale mai sunt doar 33 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel