Strategia PNL în Capitală, mișcare de geniu sau prostie pură?
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp

Un cunoscut analist politic este de părere că PNL a predat Capitala, care va fi câștigată de PSD. O încercare a PNL de a dovedi contrariul riscă să aducă puncte principalului adversar.

PNL se află într-o poziție ingrată, într-un moment în care neîncrederea în politică  este la cote înalte: nu deține poziții din care să facă, să demonstreze ceva, doar poate să promită că va face. Programe, strategii, angajamente...

Cu câteva excepții notabile: primarii în funcție. Și cu o condiție: ca pe primarii respectivi să-i știe lumea.

Pe primarul interimar al Capitalei, puțini au aflat cum  îl cheamă. A apărut în spațiul public după ce DCNews a semnalat dezastrul din Bulevardul Eroilor. Nici că a fi făcut ceva, după. Groapa din asfalt e la locul ei, Bulevardul poate fi redenumit Erorilor.

Și-a pus câteva afișe, dar unii îl confundă cu Răzvan Lucescu. Nu se știe clar ce-i cu Transparența invocată pe poster, dar dacă tot seamană cu un cunoscut fotbalist ar putea fi vorba despre transpirație, ca într-o reclamă la deodorante.

În fine, susținut de Alina Gorghiu, a decis să-l atace pe vicepremierul Vasile Dâncu, pe tema acoperișului de la Național. Un discurs fonfăit, din care se înțelege că PNL e împotriva redeschiderii stadionului, iar bucureștenii pierd meciul Naționalei, pentru că primarul interimar nu vrea să semneze autorizația.

Strategia pare una autodistructivă, o prostie pe care un om politic nu are voie să o facă. Mai ales că primarul general candidează la un sector (cum s-ar zice, retrogradează... dar și analistul politic amintit s-ar putea să se bată pentru o funcție mai mică, după ce a avut poziția cea mai înaltă din stat).

Dacă, totuși, e o mișcare de geniu? Când ai notorietate apropiată de zero, publicitatea negativă se cheamă că e tot publicitate. Mai bine te înjură lumea, dar te cunoaște, decât să nu știe că exiști. Apropo, cum îl cheamă pe primarul general interimar?

Citește și: Traian Băsescu: Orice ai face, Bucureștiul e ca și predat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel