Data publicării:

Strategia Ministerului de Finanțe în raport cu mediul de afaceri. Alin Andrieș: Am avut o relație nu dintre cele mai prietenoase / La ce să se aștepte antreprenorii / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Alin Andrieș, Secretar de Stat Ministerul Finanțelor, a subliniat, în cadrul Galei de Premiere BVB Arena 2024, importanța perseverenței și a dialogului în antreprenoriat și în relația cu Ministerul Finanțelor. El recunoaște dificultățile și eșecurile ca parte a succesului și asigură că Ministerul va continua să colaboreze pentru a găsi soluții, promovând o mentalitate de încurajare și adaptare în fața provocărilor economice.

Alin Andrieș a subliniat că, în ultimii doi ani, a existat o comunicare nu foarte prietenoasă între Ministerul Finanțelor și mediul de afaceri, și speră că 2024, fără modificări fiscale, să aducă o relație mai bună. Acesta a mulțumit antreprenorilor prezenți pentru că reprezintă un exemplu și forțează autoritățile să se adapteze și să fie mai predictibile, un element esențial pentru mediul de afaceri.

„Când mi-a adresat această invitație domnul Hanga, m-am gândit dacă m-a invitat.... bunicul meu avea o vorbă: „Când duci un cal la piață, îl duci fie să-l vinzi, fie să-l faci de râs”. Și mă gândeam, „Oare mă aduce să mă facă de râs?” în sensul că Ministerul Finanțelor nu știu dacă este cel mai bun prieten al dumneavoastră, dar să știți că încercăm să nu fim cel mai puțin prieten al dumneavoastră. Cel puțin în ultimii 2 ani de zile, am avut o relație bazată pe comunicare, nu dintre cele mai prietenoase, dar sperăm că anul 2024, care a presupus o lipsă de modificare a legislației fiscale, este un bun start pentru o comunicare mai bună.

În același timp, țin să vă mulțumesc dumneavoastră că sunteți un exemplu pentru noi și ne forțați să fim din ce în ce mai buni, fiindcă dinamica economiei reale ne determină și pe noi să ne ajustăm și să ne adaptăm noului context și să încercăm să fim cât mai predictibili fiindcă știm că predictibilitatea, pentru dumneavoastră, este un element foarte important.", a spus Alin Andrieș. 

3. -imagine fara descriere- (alin-andries-1_23338700.jpg)

„Continuăm dialogul și încercăm să găsim cele mai bune soluții"

Alin Andrieș a felicitat toți antreprenorii din România, nu doar pe cei premiați, ci și pe cei care încearcă, subliniind importanța de a discuta și despre încercările care nu duc imediat la succes. El a menționat că a crescut cu mentalitatea de a evita eșecul, dar a recunoscut că aceasta nu este potrivită în antreprenoriat. Potrivit acestuia, doar cei care muncesc și persistă reușesc, iar antreprenorii sunt un exemplu în acest sens. Alin  Andrieș a subliniat că Ministerul Finanțelor va continua dialogul și va căuta soluții pentru nevoile antreprenorilor.

„Țin să felicit pe toți antreprenorii din România, nu doar cei care sunt premiați în seara aceasta, ci pe toți cei care încearcă - câteodată reușesc, câteodată nu reușesc - fiindcă este foarte important să discutăm și despre poveștile care duc spre succes, chiar dacă nu toate sunt de succes.

Noi avem o mentalitate, sau cel puțin eu am fost crescut într-o mentalitate: mai bine nu încerci decât să dai faliment, mai bine nu încerci decât să eșuezi, ceea ce, în antreprenoriat, bănuiesc că nu e o mentalitate adecvată și dumneavoastră sunteți un exemplu că doar cei care muncesc, încearcă și reîncearcă, reușesc.

Vă felicit și ceea ce pot să vă spun este că strategia noastră, a Ministerului de Finanțe, este ca, în perioada următoare, să continuăm dialogul și încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru toate elementele puse în discuție. Felicitări!”, a spus Alin Andrieș la Gala de Premiere BVB Arena 2024. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel