Data publicării:

Strategia lui Ponta pentru limitarea salariilor compensatorii

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
daniel tudor
daniel tudor

Salariile compensatorii de sute de mii de euro pe care urmează să le primească foştii comisari de la Supravegherea Asigurărilor şi CNVM l-au pus pe gânduri pe Victor Ponta. Acesta a declarat, într-o intervenție telefonică la RTV, că în situația de față Guvernul nu are decât o singură soluție: impozitarera acestora cum a făcut și cu samsarii imobiliari.

[caption id="attachment_322824" align="alignleft" width="310"] Daniel Tudor[/caption]

Rămași șomeri de lux, foștii salariați  de la Supravegherea Asigurărilor şi CNVM, urmează să primească sute de mii de euro salarii compensatorii, sume pe care  majoritatea populației nu reușește să le câștige într-o viață, și asta din cauză că mandatul a fost încheiat înainte de termen.

Daniel Tudor, fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, va primi de la statul român 19 salarii compensatorii, în valoare totală de 811.000 de euro, informează România TV. Plata se va face ca urmare a contopirii mai multor instituţii financiare de control în cadrul nou înfiinţatei Autortităţi de Supraveghere Financiară.

 Fosta şefă de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Carmen Negoiţă, primeşte 9 lefuri compensatorii ce însumează 160.000 €. De remarcat este faptul că Daniel Tudor nu rămâne şomer, devenind vicepreşedinte la ASF. Tot în cadrul ASF va activa în continuare şi Marian Sârbu, fostul şef de la Comisia de Supraveghere a Pensiilor Pivate, fără să fie însă vorba de o funcţie executivă.

 Plata salariilor compensatorii nu se va face din bugetul propriu-zis al statului, ci din fondurile ASF care provind din cotizaţiile firmelor ce acţionează în aceste domenii.

Ce spune premierul

Într-o intervenție telefonică la România TV, prfemierul Victor Ponta a declarat, referindu-se la aceste salarii compensatorii, că la "aceste salarii s-a ajuns printr-o hoție legală. Și-au aprobat singuri în  contractul de muncă, că este vorba de anii 2010-2011, s-au numit în funcții și și-au aprobat singuri aceste prevederi contractuale și acuma,  dacă nu le dăm acele salarii compensatorii pe care tot ei și le-au stabilit, se duc în instanță și la primul termen câștigă, că spun, că domnule este un contract și trebuie să vă onorați contractul.

Aici există o singură soluție, și anume impozitarea cum am focut la cesionarii de la drepturile de proprietate, la samsari, unde am pus un impozit de 85 la sută. La fel putem să spunem și pentru salariile compensatorii. Nu vorbesc despre amărâții de la Oltchim sau de Mechel. Vorbesc despre salarii compensatorii peste suma de... punem un impozit suplimentar. Asta este singura soluție, altfel dacă nu dăm toate aceste compensații absolut rușinoase, inacceptabile, ne dau în judecată și câștigă", a declarat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel