Urmărește emisiunea live
Străinilor „neprietenoși” li se va interzice să cumpere și să vândă terenuri în Rusia
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Duma.gov.ru
Foto: Duma.gov.ru
Deputații Dumei de Stat, ca răspuns la sancțiunile occidentale, au pregătit un proiect de lege care interzice companiilor și cetățenilor statelor „neprietenoase” să cumpere terenuri în Rusia. Acum iniţiativa este în studiu în guvern, scrie publicația Izvestia .

Documentul propune o modificare a Codului Funciar în ceea ce privește regulile pentru achiziționarea de terenuri de către cetățenii străini. De asemenea, se propune să se permită Cabinetului de Miniștri să restricționeze vânzarea terenurilor aflate deja în proprietatea „subiecților din țări neprietenoase”. Statul încă nu va putea pune mâna pe aceste proprietăți.

Unul dintre autorii proiectului de lege, deputatul Alexei Didenko, a remarcat că astfel de măsuri „ar trebui să aibă un impact negativ” asupra situației economice a străinilor „neprietenoși” care „au lucrat în mod tradițional în Rusia”.

Potrivit acestuia, cetățenii străini au devenit „adevărați proprietari de terenuri” care ar cumpăra „pământ rusesc la negru” – prin scheme nu întotdeauna legale.

„Cea mai tragică situație s-a dezvoltat în sectorul agricol, străinii controlează deja milioane de hectare de teren arabil rusesc. Aceasta este asigurarea lor împotriva unui „viitor înfometat”, a spus parlamentarul.

SUA vor accelera transferul de arme către Ucraina. Washingtonul este gata să transfere „câte instalații HIMARS poate” la Kiev

Washingtonul încearcă să transfere cât mai curând posibil armele promise din noul pachet de ajutor pentru apărare la Kiev , inclusiv lansatoare de rachete HIMARS , a declarat biroul de presă al Pentagonului .

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-o conversație cu omologul său ucrainean, Alexei Reznikov, a subliniat că americanii „depun toate eforturile posibile pentru a livra arme Ucrainei”.

Reznikov a precizat că s-au discutat rezultatele celei de-a patra întâlniri a coaliției internaționale de apărare de la baza aeriană Ramstein.

„Am reafirmat că angajamentele luate de toate părțile vor întări capacitățile armatei ucrainene și ne vor apropia de obiectivul nostru comun - victoria Ucrainei”, a scris ministrul pe Twitter.

Anterior, Alexey Reznikov a anunțat distrugerea a 50 de depozite pline cu arme rusești cu ajutorul sistemelor americane de rachete cu lansare multiplă, scrie The Moscow Times.

O astfel de eficiență a lucrului cu HIMARS a arătat țărilor occidentale potențialul armatei ucrainene, care a avut șansa de a lua inițiativa pe câmpul de luptă în propriile mâini. Acum, Statele Unite intenționează să dubleze capacitatea pentru a crește numărul de sisteme HIMARS  în serviciu cu ucrainenii. Adam Smith, șeful Comitetului Forțelor Armate al Camerei SUA, a declarat că Washingtonul este gata să transfere „câte instalații HIMARS poate” la Kiev.

Potrivit autorităților de la Kiev, Ucraina are nevoie de cel puțin 50 de sisteme de rachete pentru a respinge cu succes atacurile inamice, iar 100 de sisteme vor ajuta la lansarea unei contraofensive. În același timp, sunt necesare arme și echipamente în următoarele săptămâni. Altfel, va fi mult mai dificilă eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de ruși.

Ca parte a celui mai recent pachet de ajutor militar american de 270 de milioane de dolari, adoptat săptămâna trecută, Ucraina va primi patru HIMARS și muniția acestora, 36.000 de obuze de artilerie, arme antitanc și 580 de drone tactice Phoenix Ghost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel