Străini suspectați de terorism, expulzați din România
Data publicării:
Autor: Alexandra Petrovici
WhatsApp
Curtea de Apel București, la propunerea Serviciului Român de Informații, a pus în aplicare, în acest an, măsura de declarare ca indezirabil în cazul a  nouă cetățeni străini bănuiți de acțiuni teroriste, aceștia fiind expulzați de pe teritoriul României.

Încă 246 de persoane suspectate de aceleași motive nu au putut trece de graniță. Acestea provin, în special, din Irak, Maroc, Siria, Palestina. Aproximativ 70% dintre aceștia sunt în legătură sau au derulat activități în sprijinul Daesh.

“Principalele motive care au condus la inițierea și aplicarea unor măsuri preventive au fost date de: background-ul radical sau terorist al persoanei sau familiei, conexiunile cu entități teroriste, demersuri de coagulare a unor grupuri de străini susținători ai unor entități jihadiste, în special Daesh; (auto)radicalizare și propagandă (inclusiv online) în favoarea unor entități teroriste (preponderent Daesh); încercarea de a tranzita România pentru a se alătura Daesh în Siria“, potrivit unui comunicat al SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel