Strada din Lituania pe care se află Ambasada Rusiei se va numi ”EROII UCRAINEI”
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Remigijus Šimašius
Sursa foto: Facebook Remigijus Šimašius
Capitala Lituaniei, Vilnius, va schimba numele străzii pe care se află sediul ambasadei Rusiei şi o va denumi ''Eroii Ucrainei'', a anunţat joi primarul oraşului, Remigijus Simasius, potrivit Reuters.

Anunțul a fost făcut joi de primarul oraşului, Remigijus Simasius, potrivit Reuters. Oricine va scrie ambasadei va trebui să îşi amintească de victimele agresiunii ruse şi despre eroii Ucrainei, a scris pe Facebook edilul capitalei lituaniene.

O alee înfundată vis-a-vis de ambasada rusă va primi în mod oficial acest nume miercuri, schimbând astfel adresa ambasadei. Corespondenţa va fi livrată ambasadei Rusiei numai dacă va avea noua adresă înscrisă la destinatar, a precizat primarul din Vilnius.

A opta zi de război

În cea de-a opta zi de război, Rusia își schimbă strategia și trece la atacuri mai directe asupra orașelor ucrainene, a spus un oficial NATO, citat de CNN.

Rusia va adopta tactica atacurilor directe după ce încercarea de a captura orașele ucrainene prin încercuire, precum la Kiev, a stârnit numeroase frustrări, susține un oficial NATO.

”Vedem o schimbare de strategie în partea rusă... Sunt mai puțin concentrați pe înconjurarea orașelor și mai mult concentrați pe încercările directe... Bombardamentele grele sunt o urmare a acestei modificări”, a spus oficialul care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Înaintarea greoaie și pierderile grele suferite în primele zile ale invaziei au forțat această schimbare, a spus oficialul care a mai arătat că forțele ruse se confruntă cu probleme privind aprovizionarea.

”Este un întreg lanț de aprovizionare care nu funcționează. Vedem o strategie proastă, combinată cu pregătiri proaste și moral în scădere. Ei nu au mâncare, le lipsește combustibilul, au nevoie de piese de schimb”, a mai spus oficialul NATO, conform Mediafax. 

Rezistența ucraineană este în special responsabilă pentru problemele privind avansarea trupelor din Rusia. Totuși, oficialul NATO a avertizat că situația pe teren se poate schimba rapid. Ucrainenii vor obosi în timp ce Rusia are rezerve proaspete, susține oficialul care a adăugat că încă există posibilitatea ca armata din Belarus să intre în ofensivă.

O nouă rundă de negocieri

Delegaţia ucraineană se deplasează spre oraşul Brest, în Belarus, unde se va derula noua rundă de negocieri cu oficiali ruşi pentru un eventual armistiţiu, în timp ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat din nou cu omologii săi din Rusia şi Ucraina, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

"În drum spre negocierile cu Federaţia Rusă. Suntem deja în elicopter", a transmis, prin Twitter, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski. Alături de Mihailo Podoliak este deputatul David Arahamia, informează cotidianul Le Monde.

Delegaţia Rusiei este deja de miercuri seară în oraşul belarus Brest, situat în apropierea frontierei cu Polonia, unde se va derula noua rundă de negocieri, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel