Stră-strănepotul lui Bram Stoker lansează la Castelul Bran un documentar în premieră mondială
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Documentarul „ÎN CĂUTAREA CASTELULUI DRACULA” va avea proiecție în premieră mondială la Dracula Film Festival!

Stră-strănepotul lui Bram Stoker, Dacre Stoker, împreună cu o echipă din România și Republica Moldova, au realizat documentarul ÎN CĂUTAREA CASTELULUI DRACULA. Acest documentar se va proiecta în premieră mondială în închiderea Dracula Film Festival, duminică, 18 octombrie, în seara de decernare a premiilor festivalului horror & fantasy de la Brașov.

În anul 2012, cercetătorul olandez Hans de Roos descoperă la biblioteca muzeului Rosembach din Philadelphia SUA noi documente din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula. Aceste documente conțin coordonatele exacte ale locației castelului fictiv descris de Bram Stoker, care se află în Masivul Călimani. 

A căutat locația castelului fictiv a lui Dracula

După ce intră în posesia acestor noi documente, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, pornește o campanie de cercetare prin lume pe urmele documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula. În ultima fază, Dacre Stoker ajunge în România, unde cu o echipă de români merge în Munții Călimani să caute locația castelului fictiv a lui Dracula.

Documentarul este o coproducție româno – moldavă - americană (Casta Films Brașov, CIO film Chișinău, Dacre Stoker) și a fost realizat de Corneliu Țepeluș (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Liviu Bazarcă „Răzeșul” (producator) și Dacre Stoker (producător, scenarist, narator).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel