Stoparea accidentelor în România. Val Vâlcu, despre modelul canadian: Acolo au o regulă foarte simplă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Jurnalistul Vâl Vâlcu a vorbit despre necesitatea unor măsuri care să mai limiteze din accidentele de pe șosele.

În cadrul dezbaterii „Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România“, jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre cum funcționează raportarea încălcărilor legii din trafic în alte țări:

„Mi-am adus aminte, am un prieten în Canada care a venit câteva zile în România și a zis: Domn’le, aici e război, n-am mai văzut așa ceva. Nu mai venise de mult în țară. Își aducea aminte, în anul precedent, a schimbat banda de trei ori. Ei au o regulă foarte simplă: Stai pe banda ta! De ce? Păi, orice abatere se raportează, dar nu la poliție, ci la asigurator și ajungi să nu mai poți plăti asigurarea sau să fie sume fabuloase, cât pentru un Lambourghini, dacă parchezi aiurea sau orice altceva ai face. Se raportează și la asigurări. Ar fi trebuit discutată chestia asta cu cei de la reglementarea asigurărilor, de la ASF.

Asigurările, în unele țări, contribuie la stoparea accidentelor și e și normal că dacă ai un risc mai mare, plătești mai mult. Ai un risc mai mare pentru că nu conduci în limite de siguranță, lași mașina pe linia de tramvai, etc. E greu de crezut că mai iei permisul și că vei putea plăti asigurarea pentru acea mașină“, a precizat Val Vâlcu.

Titi Aur, despre poliţele RCA: Până acum, am fost cei mai proşti din Europa

Titi Aur, pilot de raliu şi expert în conducere defensivă, a vorbit, pentru cititorii DC Business, despre o schimbare majoră în ceea ce priveşte despăgubirile pe care le cer firmelor de asigurare victimele accidentelor rutiere. 

„În ultimii ani, în ultimii 4-5 ani, românul a învăţat să ceară despăgubiri şi pentru oase rupte, nu numai pentru table îndoite. Pentru că am fost cei mai proşti din Europa până acum, în sensul că atunci când făceam un accident ne plângeam la asigurare: 'nenea asigurătorul, dă-mi şi mie banii să-mi repar maşina, lasă că oasele se îndreaptă ele cumva'. De fapt, în lume, companiile de asigurări plătesc cei mai mulţi bani pentru victime, pentru despăgubirea victimelor accidentelor rutiere, nu pentru table îndoite“, a declarat Titi Aur (citește AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel