Stop cardiac Eriksen. Selecționerul danez spune că partida cu Finlanda nu trebuia reluată imediat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Facebook Christian Eriksen
Facebook Christian Eriksen
Meciul de la EURO 2020 în care Christian Eriksen aproape și-a pierdut viața nu trebuia continuat.

Conform BBC, meciul Danemarcei cu Finlanda de la Campionatul European de sâmbătă seara nu trebuia reluat după ce mijlocașul danez al lui Internazionale Milano s-a prăbușit pe gazon la jumătatea partidei. Aceasta este părerea antrenorului său, Kasper Hjulmand, care a explicat a doua zi că „nu, nu trebuia ca jucătorii să mai intre pe teren”.

„Fotbaliștii au reacții diferite la șocuri și traume, însă vom încerca cât de mult posibil să revenim la normal”, a adăugat selecționerul danez. Fostul portal al Danemarcei, Peter Schmeichel, al cărui fiu s-a aflat pe teren în timpul tragediei, a spus că decizia de a relua partida drept una „absolut ridicolă”. Danezii au intrat pe teren și au pierdut cu 1-0 meciul de la Copenhaga. Joi, echipa lui Eriksen va întâlni Belgia, care a învins Ucraina cu 3-2 în meciul de duminică seara.

Selecționerul spune că jucătorii sunt prea afectați, însă evenimentul poate fi și un liant important între fotbaliști

„Din ceea ce văd la jucătorii mei înțeleg că poate de această dată este prea scurt timpul să revenim la fotbal, dar poate putem să capitalizăm acest lucru pentru a fi împreună și să încercăm să facem tot posibilul în următoarea partidă”, a transmis selecționerul Hjulmand.

Din fericire, Eriksen, de 29 de ani, este în stare stabilă după ce a fost trata de urgență pe terenul arenei din Copenhaga. Medicul echipei a spus că a suferit un stop cardiac și că a decedat sub privirile coechipierilor săi timp de 13 minute.

Kjaer a jucat un rol monumental după ce Eriksen a căzut pe gazon

Conform Marca, Simon Kjaer a jucat un rol monumental în procesul de salvare a vieții fotbalistului danez prăbușit pe teren la finalul primei reprize a partidei cu Finlanda de la Copenhaga, la EURO 2020. După ce Eriksen a picat cu fața pe gazon, căpitanul Danemarcei, Kjaer, a alergat din poziția sa de apărător până la colțul terenului unde a avut loc incidentul, luându-i pulsul colegului său și asigurându-se că nu-și înghite limba, lucru care ar fi putut duce la sufocare.

Chiar dacă medicii au intervenit la rândul lor extrem de prompt, Kjaer a avut prima intervenție care i-a permis circulația aerului către plămâni, fiindcă limba devine cel mai tare mușchi al corpului și poate bloca respirația. Actele eroice ale căpitanului danez, legitimat la AC Milan, nu s-au terminat acolo. După ce le-a arătat calea medicilor, pe teren, acesta a format și peretele de intimitate alături de colegi în fața lui Eriksen. Ulterior, acesta a consolat-o și pe partenera lui Christian, Sabrina, alături de care fotbalistul are doi copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel