Stoltenberg, la finalul reuniunii NATO: Ucraina a făcut progrese semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Stoltenberg - Ucraina a făcut progrese semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia
Stoltenberg - Ucraina a făcut progrese semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a particicpat la o conferinţă de presă la finalul reuniunii miniştrilor de externe din cadrul Alianţei.

Ucraina a făcut progrese semnificative în faţa invaziei ruse, dar nu trebuie să subestimăm Rusia, ale cărei rachete continuă să atace oraşele, civilii şi infrastructura critică din Ucraina, a declarat miercuri, la Bucureşti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la conferinţa de presă de la finalul reuniunii miniştrilor de externe din cadrul Alianţei.

Continuarea sprijinului militar pentru Ucraina este esenţial, în special în ceea ce priveşte apărarea antiaeriană, a spus şeful NATO. El a mai afirmat că aderarea Finlandei şi Suediei la NATO este aproape finalizată. 'Este momentul să le primim ca membri deplini ai Alianţei', a declarat Stoltenberg.

În privinţa Chinei, Stoltenberg a spus că NATO nu vede Beijingul ca un adversar şi va discuta cu acesta atunci când este în interesul Alianţei, dar a atras atenţia că trebuie redusă dependenţa de China şi diminuate vulnerabilităţile. În încheiere, el a mulţumit României pentru 'excelenta găzduire' a reuniunii de la Bucureşti. 'Acest lucru arată angajamentul puternic al României faţă de NATO', a mai afirmat Stoltenberg.

 

Aspen GMF Bucharest Forum 2022, ziua 2. Cele mai importante momente / live

 

DC News și Defense Romania transmit cel mai amplu eveniment public internațional cu tematică geopolitică și geoeconomică găzduit la București.

Institutul Aspen România, în parteneriat cu German Marshall Fund of the United States, cu sprijinul NATO, Comisiei Europene și USAID, organizează cea de-a 11-a ediție a evenimentului Aspen - GMF Bucharest Forum 2022: A World in Flux - Towards a New European Architecture, cel mai amplu eveniment public internațional cu tematică geopolitică și geoeconomică găzduit în România, la București, în zilele 29-30 noiembrie 2022.

Evenimentul va fi transmis live pe DC News și Defense Romania, precum și pe conturile de Facebook și YouTube ale celor două site-uri. Transmisiunile vor putea fi urmărite și miercuri, 30 noiembrie, începând cu ora 8.30. Rămâneți alături de noi!

Aspen - GMF Bucharest Forum 2022 are loc în timpul Reuniunii Ministeriale NATO de la București și va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică într-un format tripartit care va facilita analize și abordări sinergice. Astfel, evenimentul va reuni pe aceeși scenă, în București, speakeri și moderatori internaționali de nivel înalt, printre aceștia numărându-se Jens Stoltenberg, Secretar General NATO, Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, Maroš Šefčovič, Vicepreședinte pentru Relații Interinstituționale și prospectivă, Comisia Europeană.

Ediția din 2022 are loc în contextul multiplelor crize profunde din ultimii ani, printre care și războiul desfășurat pe teritoriul Ucrainei, care a avut un impact puternic asupra întregii lumi, atât din punct de vedere economic, cât și al securității. În timp ce aspectele legate de securitate rămân o prioritate în aceste vremuri de război, conversația și acțiunile de modelare a viitoarei stabilități, a păcii și a progresului în regiune și dincolo de ea nu sunt mai puțin importante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel