Urmărește emisiunea live
Stirile dimineții, sinteză sport - 17 octombrie 2018
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Vă prezentăm sinteza știrilor din sport de azi, miercuri, 17 octombrie 2018.

* Selecţionata de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2019, după ce a învins echipa Liechtensteinului cu scorul de 4-0 (3-0), marţi seara, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în ultimul său meci din Grupa a 8-a a preliminariilor. Tricolorii, care mai avea de îndeplinit o simplă formalitate, să obţină un punct cu cea mai slabă echipă din grupă, s-au impus prin golurile marcate de George Puşcaş (14, 39), Ianis Hagi (25) şi Adrian Petre (78). România a reuşit astfel a doua sa calificare la un Campionat European de tineret, după o pauză de 20 de ani, în 1998 turneul final fiind găzduit de ţara noastră.

* Tenismanul român Marius Copil a fost învins de americanul Bradley Klahn, cu 6-2, 3-6, 6-4, marţi seara, în prima rundă a turneului ATP de la Stockholm, dotat cu premii totale de 612.755 euro. Copil (27 ani, 90 ATP) s-a înclinat după o oră şi 32 de minute în faţa unui adversar de 28 de ani, mai slab clasat în ierarhia mondială (102 ATP).

* Salvamontistul român Toma Coconea va fi prezent şi la ediţia din 2019 a competiţiei Red Bull X-Alps, după ce a participat la toate cel opt ediţii de până acum, reuşind să termine de două ori pe locul secund cea mai dificilă competiţie de anduranţă din lume. Sunt încântat că mă aflu din nou pe lista de start într-una dintre cele mai dificile curse din lume. Sunt pregătit să mă lupt pentru un loc pe podium şi mă voi pregăti intens în perioada următoare pentru a-mi atinge obiectivul, a spus Toma Coconea, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

* Conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului a avut, marţi la prânz, la sediul MTS, o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi ai Asociaţiilor Comunelor, Oraşelor, Municipiilor şi Judeţelor din România, pe tema proiectului legii sectoriale privind transferul de competenţe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului şi sportului, a anunţat MTS pe pagina sa de Facebook.

* CSTBv Olimpia CSU Braşov a învins-o pe CS Universitatea Cluj cu scorul de 80-71 (17-19, 20-16, 22-15, 21-21), marţi, în deplasare, într-un meci din prima etapă a Ligii Naţionale de baschet feminin. Cele mai bune jucătoare de la U au fost Aleksandra Begenisic, 18 puncte, 13 recuperări, şi Rishonda Janell Napier, 17 p, 6 rec, 7 pase decisive.

* ASC Corona Braşov a surclasat-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 9-1 (2-0, 3-0, 4-1), marţi, în deplasare, la Târgu Secuiesc, într-un meci din Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă. Luni, Corona câştigase cu 5-1 primul meci de la Târgu Secuiesc.

* SCM Râmnicu Vâlcea şi-a continuat parcursul perfect în Liga Naţională de handbal feminin, prin victoria reuşită marţi, pe teren propriu, 27-15 (13-9) cu CSM Galaţi, în etapa a şasea. Echipa vâlceană a reuşit a şasea victorie din tot atâtea meciuri şi ocupă primul loc în clasament cu punctaj maxim.

* Franţa, campioana mondială en titre, a învins Germania cu scorul de 2-1, marţi seara, pe teren propriu, într-un meci din Liga Naţiunilor la fotbal. Antoine Griezmann a marcat ambele goluri pentru Les Bleus (62, 80 - penalty), după ce Toni Kroos (14 - penalty) deschisese scorul pentru fosta campioană mondială. Succesul echipei lui Didier Deschamps scoate Germania din cursa pentru trofeu.

* Franţa a fost 'cea mai echilibrată' echipă de la Cupa Mondială de fotbal 2018, competiţie pe care avea s-o câştige, a estimat un raport tehnic al FIFA, publicat marţi, care aminteşte că 'les Bleus' au fost doar pe locul 19 la capitolul posesie la turneul final, scrie AFP. Deşi a fost pe primul loc la posesie, cu un procent de 69%, Spania a fost eliminată în optimi de finală de Rusia, în timp ce Franţa, cu un procent de 48%, a câştigat titlul.

* Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, nr. 13 mondial, s-a calificat în optimile turneului WTA de la Luxemburg, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a trecut în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, de elveţianca Stefanie Voegele, locul 81 în ierarhia mondială. Muguruza, fost lider mondial, a terminat meciul în 72 de minute reuşind 7 aşi pe parcursul confruntării.

* Jucătorul bosniac de tenis Damir Dzumhur, numărul 39 mondial şi favorit numărul 6, a fost eliminat marţi în primul tur al turneului ATP de la Moscova, dotat cu premii în valoare totală de 856.445 dolari, fiind învins în trei seturi, 6-1, 6-7 (5/7), 6-2, de belarusul Egor Gherasimov, aflat pe locul 217 mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel