Ambasada Israelului, reacție după declarațiile lui Andrei Caramitru
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Andrei-Caramitru
Andrei-Caramitru
David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a reacționat cu privire la declarațiile făcute de Andrei Caramitru care a comparat emigrația românilor cu Holocaustul.

"Din pacate, din nou, constatam cu dezamagire ca un politician roman se foloseste de termenul „Holocaust" intr-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovati nu trebuie minimalizata, iar atrocitatile razboiului nu trebuie sa-si gaseasca locul in campania electorala a vreunui partid. Romania a facut pasi importanti in combaterea anti semitismului si este fara indoiala un model de urmat in regiune. Educatia despre Holocaust si despre ororile indurate de milioanele de oameni este extrem de importanta, de aceea ignoranta in acest sens nu trebuie tolerata. Il invitam pe domnul Andrei Caramitru sa se documenteze mai mult si sa viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim", a scris ambasadorul Saranga pe Facebook.

Andrei Caramitru a scris pe Facebook o postare numită: "Holocaustul României. Cum ne omoară și ne alungă. Ca să fure". Ulterior, Andrei Caramitru a înlocuit ”Holocaustul” cu ”Genocidul”. 

Vezi și: Andrei Caramitru, criticat din USR: Derapaj. Un asemenea discurs nu mă reprezintă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel