Ştire controversată: "copii găsiţi fără organe". Poliţia Română: Nu distribuiţi!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Celebra "ştire" cu ambulanţa neagră care răpeşte copii pentru a le lua organele a revenit sub o altă formă.

Ştirile false continuă să prindă la naivii de pe reţelele de socializare. O dovedeşte încă un mesaj care circulă zilele acestea pe Facebook şi care a ajuns şi în atenţia Poliţiei Române. Este vorba despre o "ştire" în care se povesteşte nici mai mult nici mai puţin decât că şapte copii au fost găsiţi fără organe. Titlul ştirii: "7 copii găsiţi fără organe! Doamne fereşte ce le-au găsit în gură! Vezi unde s-a întâmplat! Click aici! Click aici!".

Aşa cum spuneam, Poliţia Română a reacţionat şi a venit cu un mesaj prin care încearcă să oprească răspândirea acestei ştiri false pe care, din păcate, unii naivi - şi nu sunt puţini - o cred.

"Această ştire este falsă! Distribuirea ei nu poate aduce niciun lucru bun! Veniți în sprijinul nostru și distribuiți această postare, nu #FakeNews!" - este mesajul transmis de către Poliţia Română pe pagina oficială de Facebook.

[citeste si]

Ştirea cu ambulanţa neagră - reeditată

În fapt acest clasic "fake news" nu este decât o reeditare a unei ştiri false care a circulat în urmă cu câţiva ani tot pe Facebook. Este vorba despre cea în care se spunea că o ambulanţă neagră circulă prin ţară, iar din ea coboară anumite persoane ce răpesc copii pentru a le preleva organele. Şi atunci, din cauza naivităţii multora dintre utilizatorii Facebook, ştirea a făcut înconjurul internetului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel